Poliţiştii Pigui şi Leuştean, obligaţi să predea insigna

Cei patru poliţişti care au fost declaraţi respinşi la evaluările făcute în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj în vederea disponibilizărilor au făcut contestaţii. Nici în urma contestaţiilor nu au reuşit să rămână în sistem.

Aurel Leuştean, Marius Giura, Ionuţ Pigui şi Vasile Dudău au fost declaraţi respinşi la evaluarea făcută de o comisie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj. Oamenii legii au considerat că au fost neîndreptăţiţi şi că au cunoştinţe în meseria pe care o practică şi au contestat rezultatele obţinute. Nici în urma contestaţiilor poliţiştii nu au făcut o impresie bună, iar rezultatele au rămas aceleaşi. „Toţi patru au depus contestaţii, însă niciunul dintre colegii noştri nu şi-a îmbunătăţit situaţia”, spune Ion  Buculea, liderul sindicatului SNPPC Gorj. Interesant este că cel puţin doi dintre poliţişti, Ionuţ Pigui şi Aurel Leuştean, au apărut în media. Pigui pentru că a fost implicat într-un accident ce a dus la moartea unui coleg, el fiind cel care conducea autoturismul, iar Leuştean pentru că i-a fost incendiată maşina de mii de euro.

Dacă unii renunţă la uniformă pentru că nu au trecut testul, alţii aleg să facă acest lucru. „Sunt şase colegi care vor să iasă la pensie şi noi sperăm ca toţi care îndeplinesc condiţiile de pensionare să facă acest lucru  pentru ca niciun coleg de-al nostru tânăr să nu plece acasă”, a declarat Buculea.

EVALUARE

Evaluările vor continua săptămâna viitoare la Poliţia Municipiului Motru şi la serviciile de siguranţă publică din Târgu-Jiu. Soarta poliţiştilor gorjeni va fi decisă până la 1 octombrie.

Galerie foto


Vizualizări: 8,585

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: