Călinoiu: Nu avem liste cu secretari de stat

Preşedintele executiv al PSD Gorj a declarat joi la un post local de televiziune că este interesat ca în ministere importante, cum ar fi cel al Energiei, să lucreze profesionişti din judeţ. Cu toate acestea, Călinoiu susţine că PSD nu are liste cu propuneri de secretari de stat, deoarece este atributul miniştrilor să alegă. Singura condiţie, să fie gorjeni.

Reporter: PNL a înaintat liste cu oameni susţinuţi pentru funcţii în ministere. La PSD este aceeaşi situaţie?

Ion Călinoiu: Nu avem asemenea liste. Noi ne dorim să fie oameni din Gorj, mai ales acolo unde se impune. De exemplu, este normal să avem gorjeni în Ministerul Energiei, deoarece economia judeţului se bazează pe acest domeniu. Am văzut prin presă că sunt persoane interesate, dar partidul nu a făcut nicio propunere. Este treaba miniştrilor, a departamentelor de resurse umane din ministere, să facă alegerea. Sunt profesionişti în Gorj, unii care nu au ajuns în funcţii de conducere pentru că nu au fost susţinuţi politic sau nu au fost agreaţi de băieţii deştepţi. Este menirea ministrului să îi găsească.

Reporter: Noul ministru al Energiei nu susţine managementul privat. Cum comentaţi?

I.C.:Achiziţia serviciului de recrutare a managerului privat a aparţinut fostei guvernări. Important este să avem un management performant, nu este neapărat nevoie să fie privat. Industria energetică este una strategică. Pentru noi important este să creştem performanţa şi să menţinem locurile de muncă.

Reporter: La deconcentrate vor fi schimbări de directori în anul ce vine?

I.C.: Acest subiect trebuie dus la capăt dar şi aici trebuie să primeze profesionalismul, nu susţinerea politică. Trebuie să ne concentrăm să facem din 2013 un an al relansării economice, pentru că răbdarea populaţiei a ajuns pe marginea prăpastiei.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: