Călinoiu nu-i vrea directori pe Trotea, Burlan şi Daviţoiu

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, este vedetă de la apariţia Complexului Energetic Oltenia. Nu are nicio legătură cu numirile, spunea zilele trecute, iar ieri a lansat o nouă serie de atacuri la adresa unor actuali directori propuşi să facă parte şi din viitoarea structură de conducere a companiei. Călinoiu îi cere lui Constantin Bălăşoiu, directorul general al CEO, să demisioneze decât să se consulte zi şi noapte cu Marin Condescu. 

Nominalizările făcute pentru structura de conducere a Complexului Energetic Oltenia pare să fi generat o adevărată luptă politică şi sindicală. Cel care şi-a ieşit cumplit din fire este preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. Acesta spune că sindicalistul Condescu face presiuni pe la minister. ”De o bună bucată de vreme, de când a guvernat PDL-ul, excesul de politizare îşi spune cuvântul. Din păcate acest lucru a intrat în rândul sindicatelor. Condescu nu înţelege nici în al doisprezecelea ceas că trebuie să lăsăm profesioniştii să-şi facă treaba. Am înţeles că a făcut o presiune atât la minister cât şi la directorul CEO la care au accesat şi câţiva oameni politici care nu ar trebui să se amestece”, a declarat Ion Călinoiu.

Preşedintele Călinoiu se fereşte să facă publice numele persoanelor politice care nu-şi văd de treabă şi se amestecă în acest domeniu. Spune doar despre aceştia că dezorganizează şi că ”nu reprezintă interesul oamenilor şi nu vor să fie în interesul activităţii economice a judeţului”.

În schimb, Călinoiu ştie precis pe cine nu mai vrea în viitoarea structură de conducere a entităţii energetice. Spune despre Daniel Burlan, Tiberu Trotea şi Gheorghe Daviţoiu că trebuie să le intre în cap că nu mai au ce căuta pe funcţii de conducere. ”Nu ştiu ce să mai caute Burlan, Trotea, Daviţoiu în vârful piramidei când iată unde ne-au adus, în ce situaţie. Nu au făcut investiţiile la timp, au deturnat o parte din ceea ce însemna activitate de minerit pentru a răspunde comenzilor politice. Au condus prost şi trebuie să le iese din cap ideea că vor mai fi directori”, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

DATORII
Unul din motivele pentru care Marin Condescu ar fi dator să le apere scaunele foştilor directori de complexuri şi SNLO ar putea fi dat de faptul că cele trei companii, CE Turceni, CE Rovinari şi SNLO au cotizat în luna mai cu 97 de miliarde de lei vechi pentru fotbal.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: