Aurel Popescu: PSD va avea nume noi în consiliul local Tg Jiu

Aurel Popescu, şeful organizaţiei PSD Târgu Jiu, a declarat că lista de consilieri locali va fi gata spre sfârşitul lunii martie şi că este posibil să se regăsească nume noi. Şeful PSD Târgu Jiu a mai spus că sunt foarte multe solicitări din partea tinerilor, pensionarilor, dar şi femeilor social-democrate care vor să facă parte din Consiliul Local Târgu Jiu. Printre numele noi vehiculate de PSD se regăsesc Creola Enoiu, Ramona Hortopan sau Ştefan Constantin.

 Rep.: În ce stadiu sunteţi cu lista de consilieri locali pentru mandatul 2016-2020?

A.P.: În prezent se lucrează, se fac evaluări, nu s-a finalizat absolut nimic și nici nu s-a făcut o ierarhizare a celor care și-ar dori să fie pe listă. S-au primit și se primesc în continuare solicitări. E firesc să fie multe nume noi pentru că în 2012 lista pe care PSD a avut-o a fost pe formula USL și atunci a fost o listă comună PSD-PNL drept pentru care noi pregătim acum o listă curat PSD, vor fi destul de multe nume noi, în special nume pe locurile pe care le-au avut PNL în 2012, automat pe locurile liberalilor vor fi social democrații.

 Rep.: Când va fi gata efectiv?

A.P: Lista va fi gata cu mult înaintea datei de 20 aprilie, atunci când trebuie depuse aceste liste, undeva la sfârşitul lunii martie noi vom face tot posibilul să avem aceste liste finalizate pentru ca în cele 20 de zile ale lunii aprilie până când este ca şi obligaţie a fiecărui partid să depună candidaturile pentru Consiliul Local, să avem posibilitatea ca toţi cei care şi-au exprimat dorinţa de a face parte şi au fost trecuţi să poată să-și întocmească dosarele pentru candidaturile lor.

Rep.: Este posibil ca pe listă să nu se mai regăsească din actualii consilieri?

A.P.: Este posibil, analiza va fi foarte strictă vizavi de activitatea fiecărui consilier local, vizavi de opțiunea fiecărui consilier local. E posibil ca unii din actualii consilieri locali să-și dorească să meargă la Consiliul Județean sau invers. Încă se centralizează aceste lucruri, încă se poartă discuții, vom purta o ultimă discuție într-un Birou Permanent. Vom face cunoscută această listă la începutul lunii aprilie.

Rep.: Vorbeaţi de câteva nume noi, care ar fi?

A.P: Automat președintele organizației de tineret, Ștefan Constantin, este unul dintre cei evaluați pentru un loc pe lista de Consiliu Local, bineînțeles nu este exclus ca alături de doamna Luca Liliana să mai vină cineva tot de la organizația de femei și aici sunt mai multe persoane în vizorul nostru. Doamna Luca are o echipă foarte competentă, este doamna Ramona Hortopan o persoană care activează și este foarte prezentă la toate evenimentele pe care le are organizația de femei, doamna Creola Enoiu, la fel de activă. Dar, nu este nimic finalizat și nu este un loc stabilit nici pentru cei care sunt acum în funcția de consilier local și nici pentru cei care și-au exprimat intenția. Vom avea în vedere și etnia romă pentru că va trebui să existe un reprezentat și de la ei. 

Vizualizări: 591

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: