Căldăruşe: Nu vom fi de acord sub nicio formă cu această operaţie

Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldăruşe, a reacţionat după ce managerul interimar al CE Oltenia a spus legat de planul de restructurare care prevede disponibilizarea a 2000 de salariaţi că "Discutăm acum de o mică operaţie cu anestezie, ca să nu discutăm mai târziu despre o operaţie pe cord deschis fără anestezie". "Nu vom fi de acord sub nicio formă cu această operaţie!", a spus vehement preşedintele Căldăruşe, la Radio Infinit.

Reporter: Cum comentaţi declaraţia managerului Ciobotărică legată de planul de restructurare al companiei?
Gabriel Căldăruşe: Am văzut şi eu această declaraţie. Mi se pare de un cinism, aş spune, chiar exagerat. În momentul în care vorbeşti de 2000 de salariaţi că înseamnă o mică operaţie cu anestezie, consider că deja se exagerează. Până la urmă vorbim de oameni şi aici e important orice om, nu numai cei 2000. O consider o declaraţie nefericită şi inoportună.

Rep.: Ce credeţi că a vrut să spună prin aceste cuvinte? Că s-ar duce de râpă compania dacă nu vor concediate cele 2000 de persoane?
G.G.: Dumnealui să-şi facă treaba, să găsească alte soluţii şi nu vor fi nici probleme cu CEO. Are un mandat, obligaţia dumnealui este să facă ca lucrurile să meargă bine şi să nu se gândească că poate determina aceste lucruri dând oameni afară. Nu vom fi sub nicio formă de acord cu această operaţie. Sub nicio formă pe care o doreşte domnul Ciobotărică. Nu se va pune problema în sensul acesta. Nu vom accepta.

Rep.: Legat de externalizarea carierei Husnicioara şi concedierea a sute de angajaţi de la această carieră ce ne puteţi spune?
G.G.: Exceptând pe cei aproximativ 430 de salariaţi care s-ar încadra în următorii doi ani, restul au o perioadă foarte lungă până la pensie. Nu vom fi de acord sub nicio formă cu acest program de restructurare. Chiar am avut o întâlnire miercuri la Ministerul Energiei, cu domnul Ministru Grigorescu și alţi lideri sindicali. S-a convenit ca acest program de restructurare să nu fie făcut fără acordul salariaţilor şi trebuie găsite soluţiile cele mai bune încât oamenii să nu fie afectaţi.

Vizualizări: 1,233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: