Creţan: Vom încerca să-l consiliem pe domnul director Ciobotărică

Liderul sindical Constantin Crețan îşi asumă meritul revocării directorilor puşi în funcţiile de conducere prin hotărârea Directoratului CE Oltenia din data de 29 februarie. Creţan a spus la Radio Infinit că Sindicatul Lignitul Oltenia, pe care îl conduce, a fost singura formaţiune sindicală care a solicitat în scris acest lucru. Creţan este şi vicepreşedinte al Federaţiei Univers şi a spus că va încerca să-l consilieze şi pe viitor pe managerul interimar al CE Oltenia, în astfel de probleme.

 Reporter: Cum comentaţi faptul că CE Oltenia a revocat conducătorii unor unităţi şi subunităţi la nici două săptămâni de la numire? 

Constantin Creţan: Eu vreau să vă spun public că suntem singura organizaţie sindicală, Sindicatul Lignitul Oltenia, care am făcut o adresă oficială în acest sens şi am cerut revocarea tuturor care au fost puşi pe posturi cheie pentru că au probleme majore, unii dintre ei, privitor la integritate, dosare penale şi alte implicaţii în furturile din minerit şi energie din ultimii 15 ani.

 Rep.: De ce sunteţi sigur că vi se datorează aceste revocări de directori?

C.C.: Domnul director general m-a sunat personal şi mi-a spus că a revocat totul la adresa făcută de Sindicatul Lignitul Oltenia şi principiile de avansare a unor şefi din Complexul Energetic Oltenia să se facă pe criterii care să stabilească integritatea şi profesionalismul acestora din complex.

 Rep.: Cum vă explicaţi faptul că nu s-au gândit încă de la început că unii dintre directori au probleme de acest gen?

C.C.: Problema este că domnul Ciobotărică, eu îi dau girul, la început, în calitatea dumnealui, este un tip mai tânăr, venit în sistemul nostru, nu cunoaşte. Şi noi, sindicatele, în special sindicatele pe care le coordonăm noi, cei din Federaţia Univers, vom încerca pe cât posibil să reuşim să-l consiliem la anumite chestiuni pe domnul director Ciobotărică.

Deci, nu putem şi nu vom admite niciodată oameni lipsiţi de integritate, compromişi, cu dosare penale să fie în conducerea unităţilor sau a subunităţilor din sistem.

Vizualizări: 1,365

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: