Călinoiu promitea slujbe şi investiţii: În 2013, viaţa este mai frumoasă în Gorj!

Gorjul a început anul 2013 mai rău ca niciodată, cu concedieri, fără buget timp de aproape trei luni. Acum cinci ani, preşedintele CJ Gorj Ion Călinoiu lansa o strategie prin care promitea că în 2013 judeţul va avea drumuri moderne, reţele de apă şi canalizare, locuri de muncă şi investitori. Au trecut cinci ani şi avem drumuri pline de gropi, toalete în fundul grădini, mii de şomeri, iar viitorul nu sună bine. Strategia pe 2011-2020, dezbătută zilele trecute în Consiliul Judeţean, vine cu alte minciuni. Investitori şi proiecte de ordinul milioanelor de euro pe turism, social, economie şi mediu.

Ce dacă nu am făcut nimic din ce am scris în strategia pe 2007-2013, s-a gândit Ion Călinoiu. Şi atunci a dat bani pe o altă strategie, pe anii 2011-2020. Planul este până în 2020, deci e musai nevoie de o nouă candidatură pentru a putea duce la bun sfârşit toate proiectele.

Noua strategie, dezbătută zilele trecute, este şi ea plină de idei, de proiecte de milioane de euro, unele cu termene de finalizare… 2012!  

„În anul 2013 beneficiem de...“. Nimic.

Două studii, de zeci de pagini şi de mii de lei, dar nici un rezultat. Strategiile de dezvoltare ale judeţului arată bine pe hârtie, dar în teritoriu găsim oameni săraci, bolnavi şi fără perspectivă. „Minunăţiile“ de care vor avea parte gorjenii se întind pe zeci de pagini. Pe scurt, în strategia 2007-2013, Ion Călinoiu ne promitea marea cu sarea.

„În anul 2013 beneficiem de: o reţea de drumuri moderne, iluminate, cu zone de protecţie şi siguranţă la nivel european, sisteme de utilităţi publice eficiente şi calitative (alimentare cu apă, sisteme de canalizare, gaze, energie electrică), servicii publice de transport în comun“, arată un extras din Strategia expirată a judeţului. Şi asta nu e tot. Ion Călinoiu spunea că vom avea alimentare cu apă,  staţii de epurare şi filtrare a apei în fiecare localitate, sisteme centralizate de canalizare şi colectare a apelor uzate şi pluviale, drumuri modernizate, prevăzute cu spaţii de parcare, panouri luminoase, cu indicarea în timp real a informaţiilor despre trafic, centuri ocolitoare în zona oraşelor, piste pentru biciclişti, trotuare pentru pietoni în toate localităţile, pentru o siguranţă sporită a circulaţiei, etc.

Aveţi o viaţă frumoasă?

Strategia anilor 2007-2013 expiră, iar Ion Călinoiu nu a făcut ceva pentru a respecta un rând din acele promisiuni. Cert este că, în 2013, viaţa ar trebui să fie frumoasă. „În 2013 viaţa este mai frumoasă, dezvoltarea durabilă şi viitorul comunităţii sigur, într-un Gorj cu ape curate, aer nepoluat şi terenuri consolidate, cu păduri reîntinerite şi cu biodiversitate, cu rezervaţii naturale protejate, cu biserici şi mânăstiri seculare bine întreţinute şi admirate de vizitatori, cu localităţi primitoare, înscrise armonios în mediul natural şi construit, şi în care este organizat sistemul de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor menajere (colectare selectivă)“, acesta fiind un paragraf din paginile cu minciuni ale lui Călinoiu.

De asemenea, toate localităţile au acces la televiziune şi Internet, au centre de informare şi prealarmare a cetăţenilor pentru situaţii de dezastre naturale.

Unde sunt investitorii din Gorj?

Acelaşi Ion Călinoiu transmitea în 2007 că 2013 ne găseşte într-un Gorj cu oameni de afaceri de succes şi un mediu de afaceri prielnic: „IMM-uri înfiinţate de investitori autohtoni şi străini, care valorifică resursele locale – capitalul uman, natural, socio-cultural şi tehnologia modernă – sunt competitive la nivel european şi atractive pentru societăţile bancare, asigură locuri de muncă şi o clasă de mijloc prosperă şi o populaţie activă tânără şi cu nivel ridicat de pregătire profesională diversificată, în domenii cerute pe piaţa muncii, în special IT“.

Din 2007, Călinoiu munceşte pentru Gorj, potrivit acestei strategii, iar anul acesta, 2013, vom deveni „competitivi, într-o piaţă liberă europeană, cu un climat prielnic pentru afaceri având un număr mare de societăţi comerciale cu capital privat, mixt, cu activităţi economice, sociale şi culturale, investiţii străine atrase prin simplificarea birocraţiei, diminuarea corupţiei, fiscalitate scăzută şi acordarea de facilităţi de către administraţia publică pentru investiţii în anumite sectoare strategice sau pentru reinvestirea profitului in comunitatea locală, parc industrial complet modernizat la Bumbeşti-Jiu; grad de ocupare 90%“!!!!!!

MINCIUNI

Chiar dacă Ion Călinoiu nu a realizat mai nimic din ce s-a angajat în 2007, zilele trecute a aprobat o nouă strategie socio-economică, pe 2011-2020. Lăsăm la o parte că anul 2011 a trecut deja, ca şi 2012. Şi aici sursele de finanţare par să fie fonduri asigurate de la bugetele locale şi judeţene, bani de la bugetul de stat şi fonduri europene. Multe milioane de euro, ca în realitate nu există.

„În anul 2013 fiecare persoană are locul său stabilit în societate, are un loc de muncă, iar remunerarea pentru munca prestată le asigură un trai liniştit“.

Sursa: Strategia de dezvoltare 2007-2013

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: