Călinoiu: "Prostia nu e un handicap în politică"

Ion Călinoiu a primit la sfârşitul săptămânii trecute premiul de "politicianul anului în Gorj", ocazie cu care a declarat că "în politică prostia nu este un handicap". Vorbele respective au stârnit râsete în sală, reuşind să descreţească până şi frunţile celor care nu îl au la suflet pe şeful Consiliului Judeţean şi care nu cred, în continuare, că desemnarea lui ca "politician al anului" a fost cea mai inspirată.

Şeful Consiliului Judeţean a luat premiul respectiv la gala "Gorj Nr.1", printre cei nominalizaţi ca politicieni ai anului fiind şi senatorul PDL Ion Ruşeţ, dar şi liderul liberal al PNL Târgu Jiu, Dian Popescu, cel din urmă fiind prezent în sală. Primul a lipsit de la manifestare, o manifestare care a adus premii doar pentru reprezentanţii PSD, democrat-liberalii fiind absenţi din sală probabil şi pe acest considerent. Foştii membri ai PDL Gorj, prefectul Liviu Andrei şi subprefectul Horaţiu Gorun, au participat la festivitatea de premiere, dar nu au reuşit să rămână în sală până la final, din motive lesne de înţeles, ei neputând să invoce drumuri blocate sau alte orgii ale naturii care să îi oblige să părăsească sala.

Călinoiu a urcat pe scenă de două ori, el mai primind un premiu pentru Consiliul Judeţean Gorj pentru modernizarea drumului dintre Ţânţăreni şi Crasna. Şeful Consiliului Judeţean nu a făcut atunci remarci deosebite, însă când a fost declarat politicianul anului pentru implicarea echilibrată în campania electorală a urcat pe scenă şi a rostit două citate. Unul dintre citate a fost din Niccolo Machiavelli, iar celălalt din Napoleo Bonaparte, Călinoiu spunând cu această ocazie că "în politică prostia nu este un handicap", moment în care asistenţa a izbucnit în râs.

Citatul ales de el pentru a fi rostit cu această ocazie a fost mult comentat apoi, la fel ca şi desemnarea sa ca "politician al anului". Democrat-liberalul Ionel Manţog a menţionat că, prin vorbele respective, "Călinoiu s-a autodescris perfect" şi nu mai trebuit să spună cineva ceva pe această temă.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: