Morega va vota pentru noul Guvern Boc

Singurul parlamentar pe care liberalii îl au în judeţ este gata să îşi dea votul pentru învestirea unui guvern stabil, care să conducă România cel puţin pentru perioada următoare, dacă nu şi pentru următorii ani.

Dan Ilie Morega nu a prea fost în ultima vreme pe aceeaşi "frecvenţă" cu şefii săi de partid de la Bucureşti, pe care i-a şi susţinut pentru a ajunge în funcţiile respective, el fiind nevoit acum să recunoască faptul că nu va lua în considerare ce spune partidul său în privinţa unui vot negativ pe care să îl dea pentru guvernul Boc. "Dacă va fi prezentat un program de guvernare, şi sunt sigur că va fi prezentat un astfel de program, nu voi pune problema din punct de vedere politic pentru a nu vota. Cei care m-au trimis în Parlament vor ca ţara să fie guvernată, iar eu nu pot să omit acest lucru, chiar dacă PNL a ratat intrarea la guvernare", afirmă deputatul liberal.

Dan Ilie Morega susţine că partidul său trebuia să aibă o poziţie "mai moderată" faţă de PDL şi Traian Băsescu după turul doi al alegerilor prezidenţiale şi să intre la guvernare alături de democrat-liberali. El afirmă că PNL a rămas, deocamdată, fără "esenţa politicii", respectiv accederea la putere. "Esenţa politicii este să ajungi la putere, după care trebuie să ştii să administrezi puterea în favoarea celor mulţi. La noi s-a pierdut tocmai esenţa. PNL trebuia să fi avut o poziţie mai moderată faţă de câştigători pentru că a fost pentru prima dată în istorie, cred, când toate forţele politice au lupta împotriva unui singur om şi a partidului lui şi tocmai el a câştigat", declară Morega.

„Noi trebuie să ne decuplăm de PSD“

Liderul PNL Gorj afirmă că, în opinia sa, liberalii vor trebui să se distanţeze de acum încolo de PSD cât mai mult cu putinţă. El susţine că PNL va avea de pierdut dacă va continua să fie pe aceeaşi baricadă cu social-democraţii, care vor încerca să îşi maximizeze poziţia politică pe fondul greutăţilor sociale din perioada următoare. "Noi trebuie să ne decuplăm de PSD pentru că nu vom putea face opoziţie alături de PSD, care va maximiza greutăţile sociale în favoarea sa. Opoziţia noastră va fi de acum încolo una care nu va ţine de niciun fel de alianţă pentru că, altfel, va fi din ce în ce mai firavă. Vom critica însă guvernul după o perioadă de graţie pentru că nu poţi să-l critici aşa, din prima zi. Eu ţin cont de interesele alegătorilor mei, mai ales că sunt printre cei 40% parlamentari ai PNL care au fost pe locul I în colegiul lor. Oamenii m-au votat dublu faţă de procentele partidului şi nu pot să ignor voinţa lor din momentul actual. Ţara are nevoie de un Guvern care să negocieze cu FMI şi Uniunea Europeană, iar acesta cred că este lucrul cel mai important al momentului", mai spune Morega.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: