Morega îi bate obrazul lui Crin

Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, spune că regretă eşecul negocierilor purtate ieri între şefii săi de partid şi PDL şi Traian Băsescu pentru intrarea liberalilor într-un viitor Guvern.

Deputatul afirmă că PNL riscă să treacă acum prin situaţia de la sfârşitul lui 2008, când partidul a rămas în opoziţie, în loc să opteze pentru intrarea la guvernare alături de PDL. El spune că liberalii şi democrat-liberalii pot asigura, alături de UDMR şi minorităţi, o guvernare de dreapta care să scoată ţara din criză. "Liberalii au resursele umane necesare, specialiştii şi oamenii politici care să fie capabile să ajute alături de PDL şi UDMR la scoaterea României din criză.  E nevoie de o guvernare dreapta, stabilă, care să asigure relansarea economică a ţării, iar noi trebuie să fim parte a acestui proces. Regret eşecul negocierilor purtate cu cei de la PDL şi cu preşedintele Traian Băsescu. Cei din conducerea partidului să reţină că doar 40% dintre parlamentarii PNL au intrat de pe locul I în Parlament, printre care şi eu, restul fiind situaţi în alegeri pe locurile II şi III. Dacă se va aplica noua lege electorală ca la preşedinţii de Consilii Judeţene e foarte posibil ca rămânerea în opoziţie să nu ne ajute să ne întărim, ci, din contră", afirmă liderul liberalilor din judeţ.

Orban şi Antonescu, ridicoli

Morega declară că va discuta situaţia creată împreună cu colegii săi din Delegaţia Permanentă Judeţeană, care l-au mandatat să militeze la Bucureşti pentru intrarea partidului la guvernare. Deputatul liberal spune că săptămâna viitoare va avea o astfel de întrunire, până atunci el fiind prezent în capitală, la şedinţele de la Parlament. "Am fost prima voce acum un an care, mandatat de Delegaţia Permanentă a filialei, am criticat lipsa de consultare a fostului preşedinte Tăriceanu pentru luarea unei decizii de rămânere în opoziţie. Acum am fost consultaţi, dar consultările cred că au fost de formă la cum văd că decurg negocierile. Conducerea actuală a fost mandatată să ducă partidul la guvernare, nu în opoziţie, mai ales că am veni la conducere într-un moment extrem de dificil pentru ţară, nemaifiind situaţia de acum câţiva ani de creştere economică. Crin Antonescu nu mai avea ce să discute acum cu PSD şi cu Mircea Geoană pentru că proiectul comun cu PSD nu mai există. Proiectul Iohannis nu mai este pentru că primarul Sibiului a spus-o clar imediat după alegeri că proiectul respectiv s-a încheiat. Ca şi alţi colegi, consider că actuala conducere a partidului trebuia să se gândească la un nou proiect pentru a aduce partidul la guvernare, nu să continue negocierile cu PSD şi cu Mircea Geoană care a pierdut alegerile. M-a sunat un profesor universitar şi m-a întrebat dacă Ludovic Orban şi Crin Antonescu nu văd ridicolul situaţiei când vorbesc de o majoritate făcută cu PSD. Ei s-au cam rupt de baza partidului pentru că membrii noştri au alte opinii şi le voi spune lucrurile acestea direct în faţă", afirmă Morega.

Şeful PNL Gorj susţine că o eventuală rămânere a partidului în opoziţie nu va avantaja PNL şi pe reprezentanţii săi din teritoriu, motiv pentru care el crede că partidul ar avea de câştigat dacă s-ar alia cu PDL pentru a scoate ţara din criza economică.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: