PSD Gorj a participat la „fraudarea“ alegerilor?

PSD Gorj a cerut Poliţiei şi Parchetului Judeţean informări despre neregulile constate la alegerile din 6 decembrie. Tot ieri pesediştii au explicat cum au fost semnate procese verbale în alb. Nici reprezentantul PSD nu s-a dat înapoi de la această faptă.

Şeful de campanie al filialei, Gheorghe Milosteanu, spune că informările cerute la Poliţie şi Parchet vor fi trimise ulterior la Bucureşti şi vor fi o dovadă în plus la contestaţia depusă de partid la Curtea Constituţională. Social-democraţii au semnat procesul verbal final de numărare a voturilor la Biroul Electoral Judeţean, precum şi în toate cele 388 de secţii din Gorj, dar Milosteanu spune că neregulile au fost semnalate inclusiv în ziua alegerilor la Poliţie. PSD a obţinut în Gorj 54,5% din voturi, scorul pentru Mircea Geoană fiind unul foarte bun. Cu toate acestea, social-democraţii caută acum nod în papură pentru a fi în acelaşi ritm cu şefii de la centru, purtătorul de cuvânt al filialei, consilierul judeţean Ciprian Florescu, declarând ieri, într-o conferinţă de presă, că "un cetăţean" i-a prezentat un proces verbal de la secţia specială 241, din Drăguţeşti, semnat şi ştampilat în alb de toţi membrii biroului electoral. El spune că acest lucru este anormal, deşi printre cei care au semnat se află şi reprezentantul PSD în secţia respectivă de votare. Florescu nu a putut arăta documentul în cauză, recunoscând că nu-l are, ci doar că l-a văzut, el precizând că şefii filialei vor avea o discuţie cu reprezentantul PSD în biroul electoral pentru a lămuri lucrurile.

Numărarea voturilor – nimic mai simplu

Cel mai mult i-a intrigat însă pe social-democraţi ritmul rapid în care au fost numărate şi centralizate voturile de către PDL, atât la nivel de judeţ, cât şi de ţară. PDL Gorj a respins ieri orice acuzaţie de fraudare a alegerilor şi mai ales ideea de anulare a acestora. Dan Vâlceanu, fost şef al tinerilor din PSD Gorj, înscris în PDL vara trecută, a explicat procedeul prin care democrat-liberalii au reuşit să numere voturile înaintea tuturor. El spune că filiala a avut curieri în toate localităţile, reuşind astfel să centralizeze cifrele mult mai repede. "Am avut curieri în localităţi, care au strâns copiile după procesele verbale încheiate în secţiile de votare. Ei le-au adus cu maşinile proprii la Târgu Jiu, aici, într-un fişier de tip XL, cifrele au fost centralizate şi trimise apoi pe e-mail la Bucureşti. Noi introduceam datele de la 30-40 de secţii şi trimiteam e-mail-ul la Bucureşti, unde, cu ajutorul unui program, se centralizau, la fel, datele din toată ţara. Nu e nimic complicat. Totul e foarte simplu şi mă mir că nu au făcut şi alte partide la fel", spunea ieri Dan Vâlceanu.

Poliţiştii au raportat deja încă de luni, imediat după alegeri, că la nivel de judeţ nu au fost înregistrate incidente deosebite în timpul procesului electoral. Singurele probleme semnalate au fost dispariţia unei ştampile, votul unui cetăţean cu ajutorul a două cărţi de identitate sau fotografierea buletinului de vot de patru gorjeni, toţi primind amenzi de câte 1000 de lei. Ieri social-democraţii din Gorj n-au putut prezenta dovezi elocvente care să impună anularea alegerilor, ei fiind însă convinşi că vor avea câştig de cauză la Curtea Constituţională.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: