Călinoiu şi Cârciumaru au comentat demiterea lui Bebe Ionică

Bebe-Viorel Ionică a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională. Ionică este vicepreşedinte PSD Gorj, dar colegii lui de partid spun că este tehnocrat. Decizia de eliberare din funcţie a fost luată de premierul Dacian Cioloş şi publicată în Monitorul Oficial pe 23 decembrie 2015. Liderii PSD de la Gorj regretă plecarea lui Ionică de la Ministerul Comunicaţiilor, declarând ieri că se aşteaptă şi la alte demiteri pe criterii politice.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a fost ieri primul politician care a comentat plecarea lui Bebe Ionică din fruntea Ministerului Comunicaţiilor. Călinoiu a spus că guvernul Cioloş nu ar trebui să schimbe politic oameni care au fost nominalizaţi tot politic. ”Nu neapărat este o lovitură, că lucruri de genul acesta se întâmplă. Problema este ca astfel de schimbări să nu se facă pe criterii politice, să dai afară oameni care au fost nominalizaţi pe criterii politice, de dragul de a schimba acum când eşti guvern tehnocrat. Noi avem resurse, suntem bine pregătiţi şi ne pregătim să câştigăm alegerile şi să avem un guvern politic care să reprezinte interesele naţionale aşa cum le-a reprezentat guvernul Ponta. Orice guvern trebuie să aibă o politică care să elimine discrepanţele din regiunile diferite din ţară”, a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Cârciumaru: Mi se pare anormal

Dezamăgit de schimbare s-a declarat şi preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru. Acesta a spus că Bebe Ionică se plia foarte bine pe postul de secretar de stat pentru că era un specialist. ”Într-adevăr aşa este, mi se pare ceva anormal pentru că te numeşti guvern tehnocrat şi ţii cont de culoarea politică, iar Bebe Ionică se pliază foarte bine pe un post de secretar de stat într-un guvern tehnocrat. Părerea mea că Bebe Ionică nu are nimic cu factorul politic pentru că este cunoscut ca un mare specialist în domeniul lui de activitate şi cred că trebuia făcute eforturi să fie menţinut pe postul respectiv. Rămânem în continuare lângă dumnealui, rămâne în echipa PSD şi vedem ce este de făcut pe viitor”, a spus Florin Cârciumaru, preşedinte PSD Gorj.

Întrebat dacă are informaţii cum că guvernul Cioloş îl va schimba şi pe prefectul de Gorj, Alin Văcaru, primarul Cârciumaru a mărturisit că vor fi luate măsuri şi pe această linie. ”Eu ştiu că la întâlnirea cu domnul prim ministru, dumnealui a dat asigurări că nu va schimba prefecţii, dar se pare că a uitat şi că sigur vor fi luate măsuri şi pe această linie”, a spus Cârciumaru.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: