Călinoiu și Ciocea nu sunt doriți la Pro România

Victor Ponta a clarificat statutul pe care îl au sau îl vor avea câțiva politicieni în cazul în care ar dori să adere la Partidul Pro România, pe care tocmai l-a înființat. Daciana Sârbu, Ion Călinoiu și Ion Ciocea nu se vor regăsi printre membrii noii formațiuni politice, fostul premier exprimându-și chiar convingerea că soția sa nu va fi dată afară din PSD după ce el a decis să înființeze acest partid. Daciana Sârbu este europarlamentar PSD, iar mandatul i se încheie în 2019. Deputatul spune că nici măcar nu i-a cerut să facă un pas spre Pro România.

În ceea ce-i privește pe independenții de acum un an Călinoiu și Ciocea, nici pentru ei pare să nu fie loc în noul partid. Deși doar Ponta și Alin Văcaru sunt până acum la nivel de județ mai cunoscuți drept membri ai Pro România, deputatul spune că nu dorește să transforme partidul într-un mini-PSD pentru că atunci categoric voturile obținute vor fi puține.

Mai mult, până după alegerile din 2020 în noul partid nu vor exista șefi, Ponta spunând că e de ajuns câți șefi sunt în PSD. „Fiecare e pe drumul lui, suntem prieteni, le urez succes. Dacă am face un mini-PSD la Pro România de ce ne-ar mai vota lumea? Ar vota PSD-ul, nu mini-PSD-ul. Nu o să semene. Iar lor le urez succes. (…) Nu am vorbit cu nimeni, deși sunt colegi care mă sună. Nu vrem să dăm jos Guvernul, am vrea doar să guverneze mai bine. Avem un pact între cei care am inițiat proiectul să nu primim funcții, să intrăm în alianțe, combinații, că părem neserioși. Ce funcții? Noi am mai pierdut niște funcții, dar nu mă simt trist”, a menționat Ponta.

În ceea ce privește poziția pe care partidul Pro România o va avea față de PSD, deputatul dă asigurări că și el și Alin Văcaru vor putea vorbi liber în privința greșelilor făcute de foștii lor colegi. Fostul premier întrevede deja o criză la orizont dacă bâlbele de la guvernare vor continua în perioada următoare, singura sa satisfacție pentru moment fiind aceea că nu e nevoit să rostească acele critici pe la colțuri, așa cum fac unii dintre foștii săi colegi.

Vizualizări: 2,168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: