Scumpirea energiei, șansa de redresare a CEO

Victor Ponta a vorbit luni, la Târgu Jiu, și despre „șandramaua” numită Complexul Energetic Oltenia, companie care în ultimii ani a înregistrat pierderi după pierderi, dar care acum pare să revină pe profit.

Fostul prim-ministru crede că banii pe care CEO îi încasează în această perioadă ca urmare a scumpirii prețului energiei electrice ar trebui investiți în așa fel încât compania să fie pe piață și peste două decenii, nu doar acum.

Deputatul e de părere că eventualele angajări din companie ar trebui să fie făcute în producție, în administrație, pentru că, altfel, profitul de acum va dispărea repede. „CE Oltenia are acum un context extraordinar de bun, după ce prețurile la energie mai mult decât s-au dublat în acest an. E un moment în care ar trebui făcute investițiile necesare ca să fie siguri că 20-25 de ani de acum încolo pot produce în mod profitabil. Dacă banii de anul acesta se cheltuiesc toți, o să vină vremuri mai grele și nu o să ai din ce face investiții. Nu e în fiecare zi duminică. Anul acesta a crescut prețul de la 170 la 370. Se și importă și dacă CEO avea toate capacitățile funcționale ar fi putut să vândă mai mult. Acum, fiind acest context favorabil, e momentul pentru investiții. Trebuie angajați oameni în exploatare, că în birouri degeaba îi angajezi. Dacă se poate să scăpăm de vechea boală a CEO și a Gorjului, vine un partid, pleacă un alt partid și toate angajările se fac la partid, ar fi extraordinar”, spune Ponta.

Vizualizări: 965

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: