Călinoiu – convins că agricultura ne salvează

Ion Călinoiu începe anul 2009 cu gândul la cum va arăta Gorjul peste un secol şi la cum se poate dezvolta agricultura la nivelul judeţului în următorii ani. Şeful Consiliului Judeţean este de profesie inginer agronom şi a mărturisit în ultima conferinţă de presă din 2008 că agricultura reprezintă o şansă pentru dezvoltarea Gorjului. Acesta a menţionat chiar că autorităţile judeţene se vor bate cu cele centrale pentru a obţine cât mai multe fonduri pentru Gorj, Călinoiu considerând că fondurile de la buget trebuie să fie pe măsura contribuţiei la Produsul Intern Brut. Şeful Consiliului Judeţean spune că viticultura şi pomicultura pot fi domenii care pot asigura locuri de muncă în următorii ani, acesta fiind convins că mineritul şi energia nu vor exista o veşnicie.

            Călinoiu a anunţat că instituţia pe care o conduce se va implica şi în realizarea proiectelor de modernizare a complexurilor energetice de la Turceni şi Rovinari astfel încât cele două unităţi să nu fie închise. Şeful Consiliului Judeţean consideră că anul viitor poate fi mai bun ca 2008, Călinoiu spunând că nu se poate declara mulţumit de anul care tocmai se încheie. Acesta spune că nefinalizarea unor proiecte din domeniul infrastructurii îl nemulţumeşte cel mai mult. Proiectele respective, deşi nenominalizate, sunt cele referitoare la modernizarea drumului dintre Bumbeşti-Jiu şi Novaci, precum şi a celui de la Ţânţăreni la Crasna, la ultimul lucrându-se parţial şi fiind şanse mari ca în 2009 lucrările să fie încheiate.

            „Personal nu sunt mulţumit în totalitate, dar realizările de la nivelului Gorjului sunt vizibile şi pentru anul acesta, iar perspectiva şi direcţia sunt cele bune. Avem priorităţile structurate pentru următoarea perioadă de timp şi vă asigur că ne vom implica pentru ca cele mai importante activităţi din judeţ să devină performante pentru a nu fi afectaţi de efectele crizei. Administraţia publică locală se va bate cu cea centrală pentru obţinerea de fonduri. Domeniile de activitate de la noi nu sunt veşnice, trebuie să ne intereseze şi ce va fi aici peste 100 de ani. Numărătoarea este inversă şi trebuie să avem o strategie. Se poate face agricultură aici, sigur, nu floarea soarelui, dar viticultura sau pomicultura merge. Noi vom avea satisfacţia muncii bine făcute atunci când cei mici vor spune că aţi făcut şi voi ceva bun în activitatea voastră”, declara ieri Călinoiu.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: