Calvarul unei femei bătute şi de soţ şi de soacră

A plecat de acasă cu un copil de nouă luni și preferă să fie adăpostită la un centru de plasament decât să mai suporte traiul alături de concubinul ei. Este vorba de o femeie de 43 de ani, venită tocmai din Bistrița Năsăud după bărbatul cu care își dorea să întemeieze o familie. Bătăile și amenințările cu moartea au determinat-o să plece de acasă. Totul i se trage de la soacra sa, susține femeia, care-și instigă fiul asupra ei. Ieri, Ioana Marin a mers la primăria Dănești pentru a cere sprijin. Atât concubinul, cât și cumnata sa au mers să o roage să se întoarcă acasă, însă femeia susține că mai bine se omoară decât să se mai întoarcă în familie.

Ioana Marin povestește că a fost torturată de concubinul și mama acestuia de mai bine de doi ani, care o băteau cu rândul. Deși au un copil de doar nouă luni, bărbatul alături de care trăiește a amenințat-o și cu moartea. “M-a pus odată cu capul pe tăietor și a zis că mi-l taie. Eu acolo nu mă mai întorc. Vă spun cu toată sinceritatea că mi-e teamă să mai stau la mine acasă. Şi el și soacră-mea mă bat cu rândul. Ea îl pune contra mea. Am mai văzut soacre, însă ca asta nu e niciuna de rea. Vreau mai bine să mă duc la un centru de plasament și apoi să plec la mine la Bistrița că am unde, nu sunt de pe străzi”, a declarat Ioana Marin.

Scandal la Centrul Maternal

Nu a mai suportat și a plecat de acasă cu tot cu copil. Femeia povestește că nu este pentru prima dată când ia această decizie. A mai fost adăpostită la Centrul Maternal din Târgu Jiu, însă nu mai este primită, deoarece soțul său a făcut scandal atunci când a fost acolo. Aceasta a mers la primăria Dănești să ceară sprijin. “Eu am mai fost la un centru tot din această cauză. Am plecat că nu mai suportam să mă bată, dar a venit și m-a luat de acolo. Acum vreau să plec definitiv. Mai bine mă omor decât să mă întorc acolo”, a declarat femeia.

Cumnata femeii a încercat să o convingă să se întoarcă acasă, însă degeaba. “Eu am venit să îi spun să se întoarcă. Rudele soțului ei spun că eu i-am băgat în cap să plece, dar e de față, nu i-am spus eu așa ceva. Eu cred că e mai bine să se întoarcă acasă, pentru că au și ei un copil și nu e bine să crească departe de el”, susţine cumnata Ioanei, Lenuța Zdrăncălie.

Asistentul social al primăriei Dănești susține că aceasta, împreună cu copilul, vor fi trimiși la Centrul Târgu Cărbunești. “Noi am încercat să-i găsim un loc la un centru. Am vorbit cu domnul Gheorghe Milosteanu de la Centrul Maternal din Târgu Jiu, însă nu mai sunt locuri acolo, așa că am luat legătura cu cei de la Cărbunești și ne-au promis că o vor primi. Ea a mai fost plecată și știu că la Târgu Jiu au fost mari probleme, pentru că concubinul acesteia se ducea acolo și făcea scandal”, a declarat Aurora Otgon, asistent social primăria Dănești.

PROMISIUNE

Dacă femeia va dori, primarul Emil i-a promis că îi va da bani să se întoarcă la Bistrița Năsăud, acolo de unde provine.

Recalcitrant,  concubinul femeii a mers la primărie pentru a o lua pe femeie acasă, femeia însă nu s-a lăsat înduplecată. Acesta a mers la secția de poliție pentru a da o declarație oamenilor legii.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: