Copiii excelenţi ai Gorjului au pus „Libertatea“ la perete

Elevii Centrului de Excelență din cadrul Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” au organizat o expoziție de grafică și pictură la Muzeul Județean Gorj. Inițiativei Centrului de Excelență, coordonat de profesoarele Elena Roată și Ileana Velțan, i s-au alăturat și elevii de la Colegiul Național ”Spiru Haret”, Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu”, Liceul de Muzică,  Liceul Teologic. Expoziția, care a avut menirea de a dezvolta spiritul competitiv, a adunat peste 40 de lucrări, cele mai bune fiind premiate.

Peste 40 de lucrări de pictură și grafică, ce aparțin elevilor gorjeni de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” și partenerii acestuia au fost expuse ieri la Muzeul Județean. Formarea unui Centrul de Excelență este o inițiativă ce a fost încurajată de oamenii care au stat lângă tineri. ”Am încercat să intuim în școală copiii ale căror disponibilități pentru comunicare, artă, teatru, frumos și pentru cultura antreprenorială și am constituit acest Centru de Excelență”, spune Elena Roată, coordonatoarea acestui centru. Cele mai bune lucrări din expoziție au fost premiate. La secțiunea „Pictură“ premiul I a fost câștigat de Ani Cârlig, premiul II de Teodor Encescu, premiul III a fost obținut de Andreea Petre, Ștefania Ciuncanu a primit Mențiune. De asemenea, la grafică premiul I i-a fost decernat elevului Anca Bardan, premiul II a fost obținut de Patricia Tașcău, Irina Pârvan a obținut tot locul II, iar Bianca Mihart a primit premiul III. Mențiuni au mai primit elevele Cristina Filac, Luiza Florescu și Cristina Grofu. ”Nu este prima expoziție a mea, aceasta a avut loc la Școala Nr. 8 în clasa a V-a. Aceasta este o expoziție de o amploare mai mare. Mă simt foarte bine, îmi place când oamenii îmi admiră lucrările. Cel mai mult îmi place să pictez castele. Această pasiune presupune foarte multă muncă, pot să pictez și o lună la un tablou”, spune Ana Maria Cârlig, elevă în clasa a VII-a.

INIȚIATIVĂ

”Cred că acești copii au vrut să intre într-o competiție. Școlii românești îi lipsește competiția. Dacă simți respirația în ceafă a celui mai bun decât tine, cu siguranță vrei vrea să fii mai bun și decât tine și decât celălalt. Vorbim despre 40 de lucrări împărțite pe secțiuni și jurizate pe secțiuni. Exigențele au fost sporite, iar juriul a fost extrem de riguros. Tema expoziției a fost Libertatea, iar inițiativa a aparținut elevilor din Centrul de Excelență din CNTV”, menționează profesoara Elena Roată.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: