Gospodării inundate în judeţ, străzile din Târgu Jiu sub apă

Ploaia a făcut prăpăd în mai multe localităţi din Gorj, iar în Târgu Jiu locatarii unor blocuri au fost nevoiţi să stea în casă. Străzile erau pline de apă. În judeţ, ploaia căzută în ultimele zile a dus la inundarea unor gospodării, distrugerea culturilor,în unele situaţii fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru a scoate apa din casele şi curţile oamenilor. Gorjenii dau vina pe autorităţile locale pentru că nu au sisteme de canalizare şi şanţurile sunt înfundate.

Ploaia a băgat frica în localnicii din Ţânţăreni. Câteva zile a plouat continuu şi mai multe gospodării au fost inundate. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, pentru că în localitate nu este canalizare, iar majoritatea şanţurilor sunt înfundate. Când au văzut că nivelul apei din curţi este în creştere, oamenii au cerut ajutorul pompierilor. “A plouat mult, pământul e ud şi apa nu are unde să se mai ducă. Noi canalizare nu avem, şanţurile sunt înfundate şi curţile la fel. Tot ce aveam prin grădină s-a distrus. Ne-a intrat apa şi în beci. Toate conservele, alimente şi ce mai aveam le-am pierdut. Ne-a fost frică să nu se intre şi în casă de aceea am anunţat pompierii pentru că singuri nu făceam faţă”, povesteşte un localnic din Ţânţăreni.

Pompierii din Turceni s-au deplasat la faţa locului şi cu ajutorul pompelor au reuşit să scoată apa din gospodării. “Am fost solicitaţi să intervenim la mai multe locuinţe din satul Floreşteni pentru a scoate apa din gospodăriile mai multor persoane. Am tras cu pompele şi unde s-a putut am făcut canale de scurgere”, a declarat şeful gărzii de intervenţie.

Străzile din Târgu-Jiu, scufundate

Din cauza cantităţilor mari de precipitaţii, canalizarea din Târgu-Jiu a cedat. Mai multe străzi au fost inundate, iar cetăţenii din cartierele Târgu-Jiului se confruntă cu această situaţie de ani buni şi până acum nu s-a luat nicio măsură. Au avut de suferit locatari, dar şi pietonii. „Nu e nimic deosebit pentru noi. De fiecare dată când plouă mai puternic se înfundă canalizarea. Eu stau de 20 de ani în acest cartier şi aşa se întâmplă. Pur şi simplu nu mai ieşim din bloc. Se fac investiţii doar în centru, se pun flori, ca să vadă oamenii că se mişcă treaba. Când se inundă această stradă, autorităţile nu vin, trimit pe cei de la apă care stau şi se uită că nu au ce face. Ne merităm soarta pentru că aşa alegem din patru în patru ani”, spune un locatar. Nu doar pietonii au avut de suferit ci şi şoferii. Mulţi dintre ei au avut curaj să treacă prin apă, însă alţii s-au întors din drum de frică să nu li se defecteze maşinile.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: