Dănuţ Volintiru, iarăşi şef prin DNA

Unul dintre puţinii procurori din Gorj care s-au implicat în anchete grele şi care au strâns şi probele necesare pentru a obţine condamnarea inculpaţilor este acum din nou în prim-planul atenţiei opiniei publice, după ce ministrul justiţiei l-a propus într-o importantă funcţie de conducere în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Fost şef al DNA Târgu Jiu, Dănuţ Volintiru, a fost propus acum pentru a deveni procuror şef adjunct de secţie la Secţia de combatere a corupţiei din DNA, secţie care îi sperie cel mai mult pe politicienii din România.

Şase luni are Volintiru delegaţie pentru funcţia respectivă, el fiind numit în acel post după o serie de schimbări pe care ministrul justiţiei le-a cerut la Consiliul Superior al Magistraturii. "Astăzi, 11.10.2013, a fost înregistrată la Consiliul Superior al Magistraturii adresa prin care ministrul justiţiei a retras propunerea de numire în funcţia de procuror şef a doamnei procuror Iuliana Bendeac, respectiv propunerea de numire în funcţia de procuror şef adjunct a domnului procuror Viorel Cerbu pentru Secţia de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a înaintat Consiliului noile propuneri de numire în funcţii de conducere”, se arată într-un comunicat de presă. Şef al secţiei la care adjunct este procurorul gorjean a fost numit Gheorghe Popovici, cel care a instrumentat dosarul şantajului de care este acuzat Dan Voiculescu şi fiica sa Camelia că l-ar fi făcut prin intermediul propriei televiziuni faţă de patronii RCS – RDS.

Dănuţ Volintiru a fost pentru şase ani de zile şef al Biroului Teritorial Târgu Jiu al DNA, timp în care i-a deferit justiţiei pe mai mulţi bancheri şi afacerişti implicaţi în fraudarea BCR Novaci. O serie de politicieni locali au fost şi ei în vizorul anchetelor acestuia, cel mai important dosar însă în care s-a implicat procurorul gorjean fiind „Trofeul Calităţii”, cel în care fostul premier Adrian Năstase a şi fost condamnat la închisoare şi a şi executat pedeapsa.

Vizualizări: 345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: