Comuna din Gorj cu cele mai multe școli închise. „Am tot schimbat lacătele“

O comună din Gorj este campioană la numărul unităților de învățământ închise. Este vorba de localitatea Slivilești, acolo unde în decurs de aproximativ 10 ani a fost pus lacătul pe șase unități de învățământ. În acest moment aici mai funcționează două școli primare și una gimnazială care însumează aproximativ 40 de elevi.

Primarul din localitate are o explicație pentru acest fenomen. ”În acest moment funcționăm cu trei unități de învățământ, după ce șase au fost închise de-a lungul anilor. Explicația este una simplă. Odată cu asfaltarea drumului către Motru, elevii au migrat către oraș, era și normal, iar numărul copiilor a scăzut. O altă cauză a fost apariția acestor microbuze școlare cu care ne permitem să transportăm elevii din toată comuna la școlile care funcționează. Numărul copiilor, dar și al localnicilor a scăzut drastic, pentru că mulți sunt plecați și nu se justificau atâtea școli în comună”, a declarat Sorin Bucurescu.

Rău este faptul că școlile stau cu lacătul pe ele și se degradează sub ochii localnicilor și ai autorităților locale care cândva au investit bani în întreținerea lor. ”A trebuit să le închidem, că am vrut sau nu. Am pus lacătul pe ele. Să nu vă mai spun că am tot schimbat lacătele, pentru că se spărgeau frecvent. Avem școli închise care au geamuri de termopan și alte condiții, pentru că a trebuit să investim în ele. Din păcate, acum ne uităm la ele și nu știm ce se alege cu ele. Nu prea putem face multe lucruri sau să le schimbăm destinația, că apoi suntem luați la întrebări”, a mai spus Sorin Bucurescu.

Vizualizări: 2,543

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: