Taxe mai mici la paşapoarte. Vezi ce pașaport este avantajos!

Vești bune pentru toţi românii care vor să călătorească. De la 1 februarie scad taxele pentru eliberarea pașapoartelor, anunță autoritățile. Conform ordonanței de guvern care o să intre în vigoare cu 1 februarie 2017, se va reduce tariful suplimentar pentru pașapoartul temporar și taxa de 22 lei din hotărârea guvernului.

Gorjenii vor plăti taxe mai mici pentru eliberarea paşapoartelor începând de luna viitoare. Practic, taxa de eliberare de 22 de lei va fi eliminată, spune șeful Serviciului Pașapoarte din cadrul Instituției Prefectului Gorj, Valeriu Surupăceanu. ”După aceste scăderi de taxe sigur o să crească numărul pașapoartelor temporare eliberate, pentru că scade aproape la jumătate taxa, dar asta o să vedem, care va fi interesul părinților, în special. Acum această taxă este de 218 lei și este compusă din costul pașapoartului, taxa de cerere și taxa consulară. Sigur părinții vor opta pentru acest tip de pașaport în cazul minorilor”, a spus Valeriu Surupăceanu, șef Serviciu Pașapoarte.
În Gorj, taxa pentru un pașaport simplu electronic este de 283 lei însă nu se cunoaşte exact valoarea scăderii. Valabilitatea paşaportului electronic este de 5 ani pentru persoanele de peste 12 ani, iar pentru minorii cu vârsta sub 12 ani, valabilitatea acestuia este de 3 ani. În schimb, valabilitatea pașaportului simplu temporar, cel care se ieftinește cel mai mult, este de 12 luni. ”Practic de miercuri a început să scadă volumul de solicitări de cereri de eliberare a pașaportului și noi credem că sunt două motive: frigul de afară și cel de-al doilea faptul că s-au terminat sărbătorile de iarnă și cetățenii din străinătate și-au rezolvat problemele și au plecat la locurile de muncă. Anul trecut au fost eliberate 8.619 pașapoarte electronice şi 3.960 de pașapoarte temporare”, a mai spus Valeriu Surupăceanu, șef Serviciu Pașapoarte.

Vizualizări: 667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: