BAC 2013: Nota 7 a devenit 10 după contestaţie

Mădălina Angela Pantelimon este eleva Colegiului Tehnic Motru care a obţinut nota 10 la matematică după contestaţie, deşi la prima corectare luase doar nota 7. Eleva a luat astfel bacalaureatul media 8.86 şi le-a spus profesorilor ei că este foarte fericită, deoarece ştia că a avut o lucrare foarte bună la materia preferată.

Recorectarea lucrărilor celor care au contestat notele a avut loc la Vâlcea, dar acolo unde notele au fost mult diferite de cele date la Gorj, se vor lua măsuri cu profesorii care au greşit, a spus Ion Işfan, inspector şcolar general. „Dintre cele 216 note modificate, şase au fost modificate cu o diferenţă cuprinsă între 1,5 şi 3 puncte, la română şi la matematică. O notă e în minus şi restul sunt în plus. O să îi chemăm pe colegi în comisia judeţeană să vedem ce decizie luăm cu cei care au greşit. Cine a greşit cu mai mult de un punct şi jumătate plăteşte. Îi sancţionăm, nu mai participă la corectură”, a mai spus Ion Işfan.  În Gorj, 27 de candidaţi au reuşit să promoveze examenul maturităţii după ce au contestat notele care le-au fost acordate la prima corectură.

Înscrieri pentru sesiunea din toamnă

Procentul de promovabilitate la bacalaureat în prima sesiune, după afișarea rezultatelor în urma contestațiilor, a fost de 57,54 % în judeţul Gorj. Absolvenții de liceu care nu au promovat examenul maturității mai au o șansă în toamnă. Aceștia se pot înscrie până vineri la sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat, care va începe în 19 - 20 august cu probele orale. Testele scrise vor debuta în data de 26 august cu examenul la Limba și literatura română. Proba obligatorie a profilului va fi susţinută în 28 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării în 30 august. Afişarea rezultatelor va avea loc pe 2 septembrie, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, până la ora 16.00.Contestaţiile vor fi rezolvate în zilele de 3 şi 4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc pe 5 septembrie.

Ion Ișfan, inspectorul general școlar, a spus că, după înscrierea candidaților, inspectorii școlari se vor ocupa de pregătirea elevilor. Conducerea ISJ Gorj vrea să creeze centre de pregătire pentru a-i ajuta pe cei care vor să susțină examenul maturității în toamnă.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: