Căminul cultural din Bărbăteşti, inaugurat de Ziua Vârstnicilor

Primăria comunei Bărbăteşti a finalizat reabilitarea căminului cultural, după ce clădirea a fost amenajată şi extinsă cu o bucătărie, vestiare şi grupuri sanitare. Ieri s-a semnat recepţia, însă inaugurarea va fi făcută de Ziua Vârstnicilor, când se va organiza o petrecere pentru pensionari. Vârstnicii din Bărbăteşti vor avea parte de o masă festivă, atmosfera urmând a fi întreţinută de o formaţie de muzică populară.

Vârstnicii din comuna Bărbăteşti vor fi sărbătoriţi pe data de 3 octombrie, prilej cu care se va inaugura şi căminul cultural. „Am semnat recepţia căminului cultural, primul eveniment ce va fi organizat în această locaţie fiind Ziua Vârstnicilor. Pe 3 octombrie, îi aşteptăm pe toţi vârstnicii din comună la o masă festivă şi o petrecere dedicată dumnealor. Vom aduce o formaţie de muzică populară, ne-am dori să avem în mijlocul nostru şi un interpret renumit. Cu prilejul Zilei Vârstnicilor, vrem să-i aniversăm cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie”, a declarat Adrian Mangu, primarul comunei Bărbăteşti. „Pentru reabilitarea şi extinderea Căminului Cultural, Consiliului Local a alocat circa 260.000 de lei. Căminul a fost renovat şi extins cu o bucătărie, grupuri sanitare şi vestiare. Încălzirea este asigurată de o centrală pe lemne. Întreaga investiţie a fost realizată cu fonduri din bugetul local”, a declarat primarul Mangu.

Căminul cultural va putea fi închiriat localnicilor pentru organizarea diferitelor evenimente, contra unei sume modice. Autorităţile locale intenţionează ca, pe viitor, să facă achiziţii pentru dotarea bucătăriei căminului cultural. „Ne dorim să achiziţionăm lăzi frigorifice, veselă şi o plită pentru bucătărie. Vrem să asigurăm oamenilor tot ce este necesar pentru ca evenimentele să fie organizate în bune condiţii. Încercăm să accesăm un proiect european pentru a obţine fondurile necesare dotărilor”, a declarat Adrian Mangu.

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: