Stâlpi de iluminat puşi de primărie, ajunşi în curtea unor târgujieni

Mai mulţi târgujieni din cartierul Preajba îşi luminează curţile pe banii primăriei. Aceştia au primit aprobare să îşi extindă curţile, după ce au concesionat un plus de teren. Stâlpii de iluminat public au rămas la ei în curte, factura pentru energia consumată fiind plătită de municipalitate. Poliţia locală a fost ieri la faţa locului, iar astăzi primăria va prezenta un raport. Directorul tehnic al primăriei spune că proprietarii caselor ar fi trebuie să mute stâlpii în afara curţii pe cheltuiala proprie.

Stâlpii de iluminat public montaţi de administraţia locală pe strada Aviatorilor nu mai asigură iluminatul pentru cei care se deplasează pe stradă, ci doar pentru proprietarii caselor. Până acum doi localnici şi-au ridicat garduri înalte, trecând peste acest detaliu, că stâlpii de iluminat rămân în curtea lor şi nu după gard aşa cum ar fi normal. Şi un alt treilea localnic care şi-a ridicat recent o vilă în zonă spune că a concesionat terenul de la primărie şi că vrea să realizeze un gard şi că îl va incomoda stâlpul de iluminat public, dar că până atunci lasă stâlpul acolo unde a fost montat.

Autorităţile locale spun că, printr-o hotărâre de Consiliu Local, au avizat concesionarea terenurilor respective, dar că nu cunosc dacă proprietarii celor două case au încheiat contracte de concesiune şi dacă şi-au luat avizele necesare pentru construirea gardurilor. Directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, Marius Ionescu, spune că marţi, 22 septembrie, o comisie a primăriei a mers pe strada Aviatorilor pentru a verifica aceste aspecte şi că miercuri va prezenta concluziile. "A fost trimisă o echipă să verifice în teren. Ştiu că era o hotărâre de Consiliu privind concesionarea, acum legalitatea de construcţii, cei de la Poliţia Locală au disciplina în construcţii. Dacă şi-au încheiat contracte de concesiune, dacă şi-au scos autorizaţii, eu nu ştiu. Poate nu au fost contracte de concesiune încheiate, nu or fi venit să le încheie. Miercuri o să fie raportul situaţiei din teren cu comisia de la Urbanism, Poliţie, jurişti, care au fost să verifice acolo şi o să vedem exact cum stau lucrurile", a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.

stalpi_in_curte_preajba

Vizualizări: 391

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: