Persoanele cu venituri modeste vor beneficia de alimente de la UE

Programul Uniunii Europene prin care sunt acordate pachete cu produse alimentare persoanelor nevoiașe continuă și în acest an. Autoritățile de la nivel central au mai adăugat o categorie de persoane care să beneficieze de acest sprijin. Este vorba de persoanele fără venituri sau cu venituri modeste, de până la 450 lei pe membru de familie.

Guvernul a modificat recent actul normativ care reglementează acordarea de ajutoare alimentare din fonduri europene persoanelor defavorizate. Începând din acest an o nouă categorie de beneficiari a fost introdusă. "Este hotărârea de Guvern 799/2014, care privea implementarea Programului Operațional Ajutarea Persoanelor Defavorizate. A fost modificată și a fost introdusă o nouă categorie care să beneficieze de aceste produse alimentare și anume persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt până la suma de 450 lei/lună/persoană. Condiția este să nu se încadreze în niciuna din celelalte categorii de persoane care au beneficiat și în anii precedenți", a declarat Elena Crețan, directorul Direcției de Protecție Socială din cadrul primăriei Târgu Jiu.

Persoanele fără venituri sau cu venituri de până la 450 lei pot solicita acest ajutor în baza unei cereri adresate primarului de pe raza localității în care își are domiciliul, la care trebuiesc atașate documente justificative privind veniturile. Ajutorul va fi acordat numai în baza unei dispoziții dată de primar. Deocamdată nu se primesc astfel de cereri pentru că nu a fost demarat programul pentru anul în curs. 

Până acum beneficiau de alimente de la UE familiile și persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la venitul minim garantat în baza legii 416, familiile beneficiare de alocație de susținere a familiei, șomerii cu o indemnizație de până la 400 lei și pensionarii cu o pensie de până la 400 lei. Și aici au intervenit modificări, astfel, cuantumul a fost crescut de la 400 de lei la 450 lei, astfel mai multe persoane se vor putea încadra pentru a beneficia de aceste alimente.   

La nivelul municipiului Târgu Jiu, în 2014, au beneficiat de câte 2 pachete cu alimente de la UE un număr de 6591 de persoane. Au mai rămas pe stoc 2150 de cutii care au fost distribuite la primăria Lelești, care a înregistrat un deficit în raport cu numărul beneficiarilor.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: