Şcolile din Săuleşti, pregătite pentru sezonul rece

Şcolile din comuna Săuleşti sunt pregătite pentru sezonul rece. Asta pentru că primăria a asigurat stocul de lemne încă de la sfârşitul lunii iulie. Autorităţile locale nu au cheltuit nici un leu din bugetul propriu, întrucât primăria are propria pădure. Deşi temperaturile sunt destul de ridicate pentru această perioadă a anului, autorităţile din Săuleşti au efectuat deja reviziile centralelor, instalaţiile de încălzire fiind autorizate. De asemenea, toate unităţile de învăţământ dispun de autorizaţii de funcţionare.

Şcolile şi grădiniţele din Săuleşti sunt pregătite pentru sezonul rece. Autorităţile locale spun că elevii nu vor suferi de frig în sălile de clase. Pe raza comunei funcţionează o şcoală gimnazială, două şcoli primare şi două grădiniţe. „Încă din luna iulie, am aprovizionat toate unităţile de învăţământ cu lemne pentru iarnă. Nu a fost nevoie să alocăm bani în acest sens, întrucât primăria are în proprietate o suprafaţă de 175 de hectare de pădure. Ca atare, am luat lemnele din pădurea noastră, cu sprijinul beneficiarilor de ajutor social şi a câtorva părinţi”, a declarat Constantin Drăghici, primarul comunei Săuleşti.

Potrivit autorităţilor locale, toate unităţile de învăţământ dispun de autorizaţii de funcţionare. „Grădiniţele şi şcolile din Săuleşti au fost modernizate, avem grupuri sanitare în incinta fiecăreia dintre ele, apă curentă, canalizare şi centrale termice pe combustibil solid. Avem două centrale termice, inclusiv la sala de sport. Toate unităţile de învăţământ dispun de autorizaţii de funcţionare, iar în ceea ce priveşte centralele termice acestea au fost verificate şi avizate favorabil”, a mai precizat Constantin Drăghici. Aproximativ 300 de copii frecventează cursurile şcolilor şi grădiniţelor din Săuleşti.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: