Căminul cultural din Bumbeşti Piţic, reabilitat cu fonduri europene

Comuna Bumbeşti Piţic va avea un cămin cultural modern. Asta pentru că autorităţile locale au depus un proiect pe fonduri europene. După vizita AFIR, efectuată la începutul acestei lunii, primarul Michy Nioaţă se declară optimist în ceea ce priveşte finanţarea. Primăria Bumbeşti Piţic mai are un proiect pe fonduri europene şi pentru reabilitarea drumurilor săteşti. Autorităţile locale vor ca până la sfârşitul anului să deruleze procedurile de licitaţie, pentru ambele investiţii, pentru ca din primăvară să înceapă lucrările.

 Căminul cultural din Bumbeşti Piţic va fi reabilitat cu fonduri europene. Autorităţile locale au depus un proiect pe Măsura 7.6, a cărui valoare se ridică la 500.000 de euro. Obiectivele acestui proiect sunt: creşterea eficienţei energetice prin dotarea clădirii cu centrală termică performantă; crearea unui cadru adecvat pentru desfăşurarea activităţilor socio-culturale şi artistice prin dotarea sălii de spectacole cu videoproiector, ecran de proiecţie, DVD player, amplificatoare, mixere, boxe, microfoane, lumini, precum şi creşterea gradului de acces şi participare a cetăţenilor la viaţa culturală prin realizarea unei expoziţii permanente de artă populară în care vor fi expuse costume populare, ţesături, un război de ţesut şi diverse obiecte casnice tradiţionale. „La începutul acestei luni, am avut vizita pe teren a celor de la AFIR, ne-au spus că documentele sunt Ok şi aşteptăm să semnăm cererea de finanţare. Nu mai putem amâna reabilitarea căminului cultural pentru că acoperişul este vechi, ţigla e spartă şi plouă în clădire. Anul trecut, din bugetul local, am înlocuit tâmplăria cu geamuri termopan”, a declarat Michy Nioaţă, primarul comunei Bumbeşti Piţic. Edilul local spune că din bugetul local nu avea posibilitatea de a asigura dotarea căminului cultural cu aparatură modernă. „Proiectul vizează: montare centrală termică, izolaţie termică, achiziţii de scaune şi mese, cortină, draperii, galerii, leduri, camere de luat vederi, sonorizare, mochete şi aparatură modernă. Noi nu aveam posibilitatea de a face toate aceste achiziţii din bugetul local”, a declarat Nioaţă.

 EVENIMENTE

Căminul cultural este la dispoziţia copiilor pentru desfăşurarea serbărilor şcolare, precum şi a adolescenţilor pentru organizarea de majorate.

PROIECT

Primăria Bumbeşti Piţic mai aşteaptă finanţare europeană şi pentru asfaltarea unor drumuri săteşti. „Mai avem un proiect pe Măsura 7.2, ce vizează asfaltarea a patru drumuri, de vreo 6 kilometri, valoarea proiectului fiind de un milion de euro. Sperăm ca în toamnă să semnăm cererile de finanţare în ambele situaţii pentru a putea demara procedurile de licitaţie până la sfârşitul anului. Ne dorim să începem lucrările în primăvară”, a declarat primarul Nioaţă.

Vizualizări: 415

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: