Campanie a Poliţiei pentru un vot corect

Poliţia Judeţeană a demarat o campanie de informare în privinţa votului ilegal, campanie susţinută la nivel naţional de Ministerul Administraţiei şi Internelor. Inspectoratul Judeţean de Poliţie a afişat ieri pe pagina sa de internet o serie de informaţii pe această temă, informaţii preluate din campania derulată la nivel naţional şi intitulată "Votul Ilegal înseamnă închisoare".

Campania este programată să se încheie pe 6 decembrie, după turul doi al alegerilor prezidenţiale, scopul său principal fiind acela de a conştientiza alegătorii cu privire la importanţa votului.

Conform anunţului de pe site-ul IPJ Gorj, campania respectivă este o consecinţă a constatărilor făcute la nivel naţional la scrutinurile anterioare, dar şi o consecinţă a declaraţiilor unor politicieni care susţin că alegerile de acum ar putea fi fraudate cu sprijinul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Campania derulată de MAI constă în tipărirea de pliante şi fluturaşe prin care alegătorilor să le fie expuse rigorile legii în cazul în care votul lor ar fi unul incorect, acţiunea de informare urmând să se deruleze şi prin intermediul mass-media şi al Internetului. Circa 180 de instituţii din subordinea MAI vor fi implicate în campania "Votul ilegal înseamnă închisoare", IPJ Gorj fiind prima instituţie de acest gen din judeţ care le explică alegătorilor că nerespectarea legislaţiei electorale se poate sancţiona cu amenzi de până la 4500 de lei sau chiar cu pedepse privative de libertate, în funcţie de gravitatea faptelor.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: