Campanie cu pumnii la Turburea!

Candidatul Partidului Social Democrat, Teodor Iloiu, este acuzat că a bătut şi a înjurat o persoană din stafful de campanie al liberalilor. Ionel Roşoga, persoana care susţine că a fost bătută de Iloiu, şi-a scos certificat medico-legal având nevoie de şase zile de îngrijiri medicale.
Liberalii susţin că, în timp ce se aflau în campanie la poarta casei lui Teodor Iloiu, candidat al PSD pentru funcţia de primar al localităţii Turburea, acesta l-a lovit pe unul din reprezentanţii lor. „Noi eram în campanie. Vorbeam cu cetăţenii din localitate, aşa cum facem de la începutul campaniei electorale. Le dăm pliante şi le spunem ce vrem să facem pentru localitate. Am ajuns şi în faţa casei domnului Iloiu şi vorbeam cu o femeie. Nici nu ştiu de unde a apărut. Totul s-a petrecut într-o fracţiune de secundă. A venit la noi şi l-a luat la bătaie pe domnul inginer”, spune Dana Ursulescu, candidata PNL pentru funcţia de primar.

Persoana agresată se numeşte Ionel Roşoga, are 72 de ani şi, în trecut, i-a fost şef lui Iloiu. „M-am pomenit cu el, într-o fracţiune de secundă, că vine la mine şi mă înjură. De ce nu mă susţii pe mine şi o ajuţi pe asta? Mă pomenii cu un rând de palme peste faţă, cu un pumn în faţă şi unu’ în cap. Îi strigai ce faci mă, dai în mine? Că puteam să îţi fiu tată! De fapt el nici nu avea treabă cu mine. El avea ceva de împărţit cu celălalt inginer”, susţine Ionel Roşoga.  
 „Noi eram vreo 20 de persoane care treceam cu candidatul nostru pe la poarta domanului Iloiu. Stăteam de vorbă cu oamenii de prin sat şi ne făceam campanie, moment în care l-am văzut pe colegul nostru Roşoga, persoană respectabilă şi în vârstă, primind două palme peste faţă de la domnul Iloiu. Nu ne-a venit să credem ce se întâmplă, domnul Iloiu s-a ascuns în casă, deşi am chemat şi Poliţia”, a adăugat Eugen Petrişor. 

Iloiu face de ruşine numele comunei

Liberalii susţin că l-au informat şi pe Ion Călinoiu despre acest incident şi îi cer să îl retragă pe Iloiu din cursa pentru primăria Turburea. „L-am sunat şi pe domnul Călinoiu să îi spunem pe cine susţine. Iloiu face de ruşine numele comunei. Nu e posibil să dai într-o persoană de 72 de ani. Un asemenea comportament la un candidat de primar nu am mai văzut. El îl caută pe Petrişor şi căşună pe Roşoga. E buimac. De fapt, înclin să cred că domnul Iloiu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru că altfel nu îmi explic comportamentul dânsului”, susţine Eugen Petrişor. O altă personă din stafful de campanie a PNL spune că nu se mai simte în siguranţă. „Este incredibil că o persoană care a condus o localitate şi care are pretenţia să mai câştige un mandat în fruntea unei localităţi se poate comporta într-un asemenea hal. Nu mai ai siguranţa nici să ieşi pe stradă, dacă ai altă preferinţă electorală”. 

Roşoga are nevoie de şase zile de îngrijiri medicale
Ionel Roşoga spune că îl va da în judecată pe Iloiu. Ieri s-a prezentat la spital pentru a-şi scoate un certificat medico-legal. Medicii au considerat că bătrânul are nevoie de 6 zile de îngrijiri medicale, fără spitalizare. „Eu il voi da în judecată. Am depus plângere la Poliţie. Am dat declaraţie. Dar, numai noi, că domnul Iloiu nu a mai ieşit din casă pentru a fi audiat. Am fost la spital şi am luat un certificat medico-legal. În urma pumnilor primiţi de la Iloiu am o fractură coronariană, echimoze şi dureri la umărul drept. Medicii mi-au dat certificat medico-legal pentru şaşe zile de îngrijiri medicale”, spune bătrânul de 72 de ani, agresat de Iloiu. 
Reprezentantii Partidului National Liberal solicită Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj ca duminică, în ziua alegerilor, să suplimenteze numărul forţelor de ordine din comună pentru că se aşteapă la incidente. „A fost primul om al comunei 12 ani de zile. Nu se poate să aibă un astfel de comportament. Este ruşinos! Pentru ziua de duminică, cerem ca forţele de ordine să fie suplimentate. Rugăm responsabilii forţelor de ordine să participe în număr mare la alegeri că aceşti oamnei sunt puşi să fraudeze alegerile”, susţine un alt liberal din stafful de campanie.  

Iloiu susţine că el a fost cel agresat 
Teodor Iloiu, candidatul PSD, neagă orice acuzaţie formulată împotriva sa. Iloiu susţine că el nu l-a bătut pe Roşoga, ba din contră el a fost cel îmbrâncit şi lovit de către liberali. „Eu m-am dus să îi explic lui Roşoga să nu mai facă campanie că îl înjură lumea. El cât a fost şef la CAP a băgat lumea la puşcărie pentru doi ştiuleţi de porumb. În timpu’ ăsta Cojocaru mi-a pus mâna în gât şi a dat cu mine în gard. Asta a fost tot! Pe domnul Roşoga nu l-am atins nici măcar cu un deget. Eu le-am spus că mă jur că nu l-am atins”, susţine Teodor Iloiu. Candidatul PSD a depus şi el plângere la Poliţie. Iloiu susţine că el este cel agresat. „Am depus plângere la Poliţie. Nu am vrut să fac sesizare, dar dacă am văzut că fac ei, am făcut şi eu. Nu pot să mintă şi martorii, or fi ei de la PNL, dar nu pot să mintă. Eu am vrut să trec cu vederea peste incident, dar dacă ei s-au dus la Poliţie.. Eu nici nu l-am atins pe Roşoga”, a mai adăugat Iloiu. Candidatul PSD pentru Primăria Turburea spune că a vorbit cu reprezentanţii partidului şi că se bucură în continuare de susţinere. „Am vorbit cu domnul Călinoiu. I-am explicat cum s-a întâmplat şi a înţeles. Mă susţine în continuare, bineînţele”. 

Călinoiu: „Liberalii trebuiau să aibă decenţa de a nu face campanie în faţa porţii lui Iloiu“
Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, sare în sprijinul candidatului Teodor Iloiu de la Turburea. Liderul social-democrat crede că liberalii trebuiau să aibă decenţa de a nu face campanie electorală în faţa porţii lui Iloiu şi mai ales să strige :"Nu-l votaţi pe hoţul de Iloiu". Ion Călinoiu spune că nu este adeptul violenţei în campania electorală. „L-am sunat pe Iloiu să mă lămuresc, tocmai că eu nu sunt adeptul violenţei, indiferent în ce campanie este. În ce mă priveşte, vreau să spun că faptul că incidentul s-a întâmplat la Iloiu la poartă, Partidul Naţional Liberal trebuia să aibă decenţa să evite acest lucru. Liberalii l-au provocat pe candidatul nostru. Ei ştiau că nu aveu nici o şansă să îi ia votul. El a fost scos din casă. Eu am înţeles că persoana în cauză striga „Nu votaţi hoţul” la el la poartă. Eu nu sunt adeptul violenţei, dar şi mie mi-a spus că a ieşit să îi întrebe de ce îl face hoţ. Celălalt l-a agresat. Eu nu sunt de acord cu nici un fel de violenţă”, a precizat Ion Călinoiu.  

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: