Campioana CFR Cluj, câştiguri fabuloase după calificare

Pentru campioana României anul care se încheie a fost unul care a adus câştiguri imense din competiţiile europene în care CFR a evoluat.  Clujenii au avut un parcurs extraordinar în Europa şi sunt calificaţi în 16-imile Europa League, după ce au învins joi pe Celtic Glasgow cu scorul de (2-0).

Clujenii de la CFR, care în 2015 intrau în procedură de insolvenţă, din cauza unor datorii de 20 milioane de euro, s-au redresat după doi ani, iar acum, după alţi doi ani, CFR devine echipa cu cele mai mari câştiguri din România. Conform planului de reorganizare din 2015, abia anul acesta CFR Cluj trebuia să iasă din insolvenţă, dar o amnistie fiscală a dus la anularea imensei datorii de 11 milioane de euro către stat.

După ce va încasa banii din competiţiile europene din acest an, CFR Cluj îşi va asigura doar de la UEFA bugetul pentru anul viitor. O sumă ce poate fi  considerată colosală de alte cluburi din Liga 1, va intra în conturile echipei din Gruia după succesul din Europa League şi tururile anterioare din Champions League, respectiv peste 16 milioane  de euro.

O  sumă de 500 de mii de euro reprezintă bonusul venit din partea UEFA pentru calificarea în 16-mi, la care se adaugă 2,9 milioane de euro, care reprezintă prima pentru participarea în grupe, plus banii pe punctele obținute în Europa League. Alți 570 de mii euro vor mai intra în conturile formației clujene pentru fiecare succes în campania de toamnă, adică 5,67 milioane de euro în total.

CFR Cluj a mai adăugat bani, în acest sezon european, și din participarea în tururile preliminare ale UEFA Champions League. O sumă de 2,3 milioane de euro a intrat în conturi pentru că clujenii au trecut de trei tururi în Champions League, unde le-au eliminat pe Astana, Macabi Tel Aviv și Celtic.

Eliminată din Champions League de Slavia Praga, CFR a mai încasat alte 5 milioane de euro ca primă pentru prezența în play-off-ul Champions League, a informat Digisport. Încă un milion de euro a mai primit din marketing și 260 de mii bonus pentru echipele campioane eliminate din Liga Campionilor.

În plus CFR a mai încasat două milioane de euro din vânzarea biletelor și sponsorizări, în cele trei partide jucate pe teren propriu.

Suma totală pe care CFR o primeşte după campania europeană din 2019  va fi de 16,23 milioane de euro.

Dacă se califică în optimi, CFR mai poate primi de la UEFA 1,1 milioane de euro. Calificarea în sferturi asigură 1,5 milioane de euro și cea în finală 4,5 milioane de euro şi 4 milioane pot veni din câștigarea finalei Europa League.

Vizualizări: 810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: