Piţurcă ameninţă cu plecarea de la Universitatea Craiova

Universitatea Craiova și FC Voluntari se întâlnesc sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 20:00, în etapa cu numărul 21 din Liga 1. În tur, Craiova s-a impus fără probleme pe arena „Anghel Iordănescu”, scor 4-1. Înaintea acestui meci cu ultima clasată Victor Piţurcă a transmis conducerii că are nevoie de jucători pentru a putea să se bată la titlu.

 Înaintea acestei etape, Universitatea Craiova se află pe locul 4 în Liga 1, cu 34 de puncte acumulate după 20 de etape. Oltenii au nevoie de o victorie cu Voluntari pentru a nu pierde contactul cu podiumul. De partea cealaltă, ilfovenii sunt într-o criză profundă. Au un singur meci câștigat în campionat - cel cu FCSB (3-1) - și ocupă în continuare ultima poziție, având doar 8 puncte obținute.

Victor Piţurcă a declarat înaintea acestui meci că, dacă nu i se vor aduce jucători de valoare la U Craiova în iarna aceasta, nu mai continuă pe banca tehnică a oltenilor. Piţurcă ameninţase cu demisia şi în cazul în care gazonul arenei „Ion Oblemenco” nu ar fi fost înlocuit, însă municipalitatea i-a făcut hatârul. Rămâne de văzut şi dacă finanţatorul clubului, Mihai Rotaru, va face acelaşi lucru.  „Am venit la Craiova să câştig campionatul, nu mă interesează locul 2 sau locul 3 sau 4, ori să cresc jucători. Acesta e rolul venirii mele aici şi asta îmi doresc. Nu vreau să rămânem cu acelaşi lot. Vreau jucători şi vreau jucători valoroşi! Deşi putem lua titlul chiar şi cu acest lot. De exemplu, dacă era Koljic valid, mai aveam cel puţin încă 6 puncte în plus, aşa cred eu. Am declarat că vreau să iau campionatul. Nu am şanse, plec, e simplu! Să vedem strategia care va fi în continuare, să vedem ce vom face! Lui Moş Crăciun nu i-am cerut nimic altceva decât valoare pentru echipă. Părerea mea este că patronul este dispus să investească. De când am venit aici a şi adus nişte jucători. Sper să nu fi fost dezamăgit de rezultatele echipei şi să fim pe aceeaşi lungime de undă şi să realizăm ce ne-am propus: câştigarea campionatului, fiindcă şi el vrea acest lucru, chiar dacă nu declară”, a spus Victor Piţurcă.

După 20 de etape scurse din Liga 1, U Craiova ocupă locul 4, cu 34 de puncte, la șase  puncte în spatele liderului Astra. Echipa din Bănie joacă sâmbătă, de la ora 20:00, pe teren propriu, cu ultima clasată, FC Voluntari.

Vizualizări: 1,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: