Campionatele Internaţionale de Înot, organizate după 34 de ani

Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern organizează în perioada 8-12 iulie la Complexul Olimpic de Nataţie "Anatol Grinţescu", din baza sportivă Dinamo, Campionatele Internaţionale de Înot, fiind prima întrecere de acest fel după 34 de ani. 

La întrecere vor participa 300 de sportivi din opt ţări, echipa României fiind reprezentată de 32 de înotători, seniori şi juniori. "Cred că cea mai bună promovare o vor face sportivii după această primă ediţie. Ne dorim ca această competiţie să crească de la an la an şi să avem posibilitatea să o transformăm în una dintre cele mai mari din Europa. Nu ne-a fost uşor să organizăm această competiţie, dar sperăm să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor", a declarat preşedintele FRNPM, Camelia Potec, marţi, într-o conferinţă de presă.

Punctajul primit de sportivi în cadrul acestei competiţii îi ajută să obţină calificarea la Jocurilor Olimpice de Vară de la Rio, din 2016. La competiţia de la Bucureşti şi-au anunţat participarea şi două înotătoare de top, olandeza Sharon van Rouwendaal şi sportiva ungară Katinka Hosszu, care a fost desemnată în 2014 ca fiind cea mai bună înotătoare din Europa şi din lume. Primele poziţii sunt recompensate cu suma de 10.000 de euro. Competiţia va începe miercuri dimineaţa cu seriile de calificări în bazinul olimpic din cadrul bazei sportive Dinamo, iar serile sunt destinate finalelor.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: