Campioni la chiul. Doar patru elevi în 21 de săli de clasă într-un liceu din Târgu Jiu!

Bate vântul prin liceele tehnologice din Târgu Jiu. O recunoaște și șefa Inspectoratului Școlar Județean Gorj, care a mai dezvăluit o situație de tot râsul. La Liceul Auto, ar fi fost puși chiar angajați în bănci, să se dea drept elevi de ochii inspectorilor școlari veniți în control. Tot aici, în 21 de clase, erau prezenți doar patru elevi.

Dana Constantinescu, șefa ISJ Gorj, a făcut publice rezultatele ultimelor verificări făcute în licee: "S-a constatat că absenteismul era îngrijorător. La aceste licee tehnologice erau cinci-şase elevi în clasă, iar la Liceul Auto "Traian Vuia" erau doar patru elevi în 21 de săli de clasă. Doar patru elevi erau prezenţi în toată şcoala".

La școala postliceală din cadrul aceluiași liceu, nu a fost găsit niciun elev. Ca să spele rușinea, conducerea școlii ar fi pus în bănci alți elevi și chiar și angajați să se dea drept elevi.

"Cu o zi înainte să se meargă la liceul auto, s-a organizat o acţiune la şcoala postliceală care funcţionează în cadrul Liceului Auto nu era prezent absolut niciun elev. Conducerea şcolii a decis ca aceste clase să fie populate cu angajaţi şcolii şi cu elevii care erau prezenţi în cămin, adică cei de la zi. Profesorii erau prezenţi, dar erau în cancelarie, pentru că nu aveau obiectul muncii, deoarece nu aveau cui să le predea. Au crezut că ne pot păcăli în acest fel. Numai că am aflat de această strategie şi nu am mers în ziua respectivă. Crezând că pericolul a trecut, a doua zi, conducerea nu a mai considerat necesar să populeze băncile cu angajaţii şcolii", a mai spus Dana Constantinescu.

Ea a adăugat că profesorii nici nu ar pune absenţele în catalog. Altfel, ar risca să se desființeze liceul de la sine. "Dacă s-ar fi operat absenţe pentru toate zilele în care aceşti elevi absentează, atunci s-ar autodesfiinţa de la sine, deoarece ar urma să fie exmatriculaţi. Ca să se menţină numărul de clase, închid ochii şi nu pun absenţe", a mai declarat șefa ISJ Gorj.

În replică, cei de la liceul vizat spun că situația a fost înțeleasă greșit de inspectorii școlari și că elevii ar fi fost în practică la momentul controlului.

"S-a înţeles puţin greşit. Din clasele respective, 4-5 se aflau în practică comasată şi elevii se aflau la agenţii economici în oraş nu ar fi trebuit să se afle cursuri. Lucrau la anumite service-uri din oraş. Domnii inspectorii au şi sunat agenţii economici şi elevii se aflau în practică", a spus Liviu Udrescu, directorul Liceului Auto "Traian Vuia".

Situația nu face decât să pună gaz pe foc în scandalul momentului, când ISJ vrea să transforme cinci licee tehnologice în doar două școli. Printre motivele invocate: rezultatele tot mai slabe la examenele de Bacalaureat, cheltuielile mari și elevii puțini.

Vizualizări: 10,967

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: