Campionii României la robotică au nevoie de sprijin să ajungă în America

Motiv de mândrie pentru județul Gorj. Echipa de robotică a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” - Tea Borgs a fost declarată campioana României și va merge la Olimpiada Internațională din America. Să ajungă acolo, liceenii au nevoie de sprijin financiar.

Din România, s-au calificat trei echipe: „Tea Borgs“ de la CNTV, „Info 1“ Bucureşti şi „Delta Force“ din Arad. Liceenii de la Târgu Jiu au avut cel mai mare punctaj. “A fost destul de greu pentru că ne-am luptat cu echipe cu bugete foarte mari şi cu susţinere mare. Noi am fost cu maşinile părinţilor. Suntem singura echipa din ţară care a reuşit doi ani la rând să fie în finală” a explicat profesorul Mirel Stoian, mentorul echipei de robotică.

“Tea Borgs” va reprezenta România la Olimpiada Internaţională, care se va desfăşura în Texas. Vor participa 160 de echipe din toată lumea.

 „Cred că în SUA va fi o competiţie diferită faţă de cea din România, deoarece se ştie că jocul roboţilor este mult mai agresiv. Va fi nevoie să modificăm şi noi robotul, astfel încât să fie mai rezistent la şocuri”, a spus Teodor Vulpe, căpitanul echipei de la CNTV.

Olimpiada internaţională de informatică se va desfăşura în SUA, în Houston, în perioada 19-24 aprilie.

Organizatorii oferă susţinerea financiară pentru patru membri ai echipei plus un mentor. Liceenii își doresc să meargă în echipă de zece elevi ca să poată obține un rezultat important, dar pentru asta au nevoie de sprijin financiar.

Galerie foto






Vizualizări: 1,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: