Se taie panglica la podul peste râul Galbenu

O investiţie de anvergură realizată în comuna gorjeană Bengeşti Ciocadia va fi recepţionată săptămâna viitoare. Este vorba de un amplu proiect care a constat în construirea unui pod de mari dimensiuni peste râul Galbenu şi asfaltarea unor drumuri de importanţă majoră pentru comunitatea locală. Investiţia are o valoare de 2,8 milioane lei, bani guvernamentali atraşi de administraţia locală prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Investiţia a fost demarată în anul 2015. Lucrările au constat în construirea unui pod peste râul Galbenu, cu o lungime de 65 de metri, şi asfaltarea a 2,9 km de drumuri în satele Pereşti şi Petecei. Înainte de a fi construit acest pod, circa 20 de familii care locuiesc de cealaltă parte a râului treceau pe o punte pietonală veche şi chiar prin apă, cu tractoarele. Noul pod poate fi tranzitat de autovehicule de mare tonaj.

Constructorul a amenajat albia râului în zona respectivă şi a montat rigole şi ziduri de sprijin acolo unde configuraţia terenului a impus realizarea acestor construcţii. Investiţia urmează să fie recepţionată, iar constructorul va răspunde timp de doi ani de lucrări. „Lucrarea este finalizată, urmând să se facă recepţia săptămâna viitoare, după ce anunţăm toţi factorii responsabili. Investiţia se ridică la 2,8 milioane lei. Deşi au fost voci care au spus că nu trebuia construit podul peste râul Galbenu, drumul acesta este folosit de toţi oamenii din comuna Bengeşti Ciocadia şi din alte localităţi şi nu este folosit doar de casele din cătunul respectiv. Înainte de a fi construit podul, era o situaţie destul de neplăcută. Când venea apa mare, oamenii nu mai aveau curaj să treacă pe acea punte. După ce apa mai dădea înapoi, eram nevoiţi să trecem alimente şi pâinea în acel cătun tot cu tractorul”, a declarat Victor Geogia, primarul comunei Bengeşti Ciocadia.

Autorităţile locale din Bengeşti Ciocadia sunt mulţumite de modul în care constructorul a executat lucrările. „Este un drum foarte bun, un pod cum puţine sunt în judeţul Gorj. Poate că nici pe drumurile naţionale şi judeţene nu există un asemenea pod. Mă mândresc că am reuşit să realizez aceste lucrări, iar oamenii de bună credinţă apreciază”, a mai spus primarul Victor Geogia.

Vizualizări: 387

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: