Cum arată acum şcoala arsă în incendiu

Lucrările de refacere a şcolii arse din satul Maghereşti al comunei gorjene Săcelu sunt în toi. Deşi sunt şanse ca lucrările să fie încheiate în circa o lună, elevii vor face în continuare naveta la şcoala din centrul comunei.

Clădirea în care a funcţionat Şcoala Primară Maghereşti a fost distrusă în urma unui incendiu care a avut loc la începutul acestui an. Doar zidurile au mai rămas din imobil. A ars acoperişul, iar apoi totul s-a prăbuşit. 

Printr-o hotărâre de guvern, autorităţile locale au fost sprijinite financiar pentru refacerea şcolii, suma alocată fiind de aproximativ 500.000 de lei. Lucrările au fost demarate în urmă cu câteva săptămâni şi avansează destul de repede. Clădirea are o nouă „pălărie”, tencuiala exterioară a fost refăcută, iar muncitorii lucrează de zor la interiorul clădirii. „Lucrăm la şcoala care a ars. Am refăcut tot acoperişul, am schimbat tâmplăria şi lucrăm la interioare. Totul este nou. Inclusiv instalaţia electrică de la care a plecat incendiul. Punem şi centrală nouă, calorifere noi. În afară de pereţii care au rămas, totul e nou. Ne încadrăm în banii pe care i-am primit. Până la sfârşitul anului se termină lucrările”, a declarat Florin Jurebie, primarul comunei Săcelu.

Cei 30 de elevi ai şcolii din Maghereşti vor studia din nou în satul lor abia din luna septembrie, anul viitor. Autorităţile locale spun că nu pot să îi mute mai devreme, pentru că „elevii au fost prinşi pe structura unităţii şcolare din centrul comunei”. Aşadar, micuţii vor mai face naveta multă vreme de aici înainte. Din cauza numărului mic de săli de la şcoala de centru, copiii fac ore atât dimineaţa, cât şi după-amiaza.

Vizualizări: 596

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: