Canalizare şi pod peste Amaradia, proiectele Primăriei Stoina pentru 2014

Autoritățile locale din Stoina încearcă să finalizeze investițiile demarate anul acesta și se gândesc deja la proiecte pentru anul viitor. Un accent deosebit se pune acum pe lucrările la sistemul de alimentare cu apă, pe resfințirea bisericii din satul Ciorari, dar și pe depozitele de materiale antiderapante pentru această iarnă. Pentru anul viitor, prioritare pentru primarul comunei Stoina, Ioana Bușe, este sistemul de canalizare și construirea unui pod și un drum pentru râul Amaradia.

În această perioadă, autoritățile locale sunt canalizate pe continuarea lucrărilor la sistemul de alimentare cu apă și de aceea este așteptată și rectificarea bugetară pentru ca Primăria Stoina să achite partea de cofinanțare. Tot în această lună, va avea loc și resfințirea bisericii de la Ciorari, care a fost reabilitată cu bani de la bugetul local. „S-a făcut reabilitarea și consolidarea bisericii din satul Ciorari cu bani de la bugetul local, investiție care s-a ridicat la suma de 600 de milioane de lei vechi și pe data de 19 octombrie o să avem o resfințire a bisericii și va fi prezent la Stoina, Mitropolitul Olteniei, Irineu. Sperăm să primim ceva la rectificare pentru sistemul de alimentare cu apă. Lucrările au fost întrerupte în această perioadă din cauza ploilor, dar vor fi reluate. Mai mult decât atât, am făcut depozite în fiecare sat de materiale antiderapante pentru sezonul de iarnă”, a declarat Ioana Bușe, primarul comunei Stoina.

Proiecte noi în 2014

Anul 2014 va aduce noi proiecte în comuna Stoina. Cele mai importante investiții vor fi la sistemul de canalizare, dar și la construirea unui drum peste Râul Amaradia. „Noi sperăm ca la anul să terminăm lucrările la sistemul de alimentare cu apă și să demarăm lucrările la canalizare, pentru că proiectul este deja făcut. Un alt proiect important este construirea unui pod și a unui drum peste râul Amaradia. Acest drum leagă centrul comunei de trei sate. În acest moment nu pot trece decât pietonii, iar autoturismele trebuie să ocolească aproximativ 10 kilometri”, a mai precizat Ioana Bușe.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: