Bâlteni așteaptă rectificarea bugetară pentru continuarea asfaltărilor

Autoritățile locale din comuna Bâlteni așteaptă rectificarea bugetară încă din luna septembrie, pentru continuarea investițiilor în ceea ce privește reabilitarea drumurilor comunale. Gheorghe Păsărin, primarul din Bâlteni, susține că modernizarea drumurilor a fost prioritatea numărul 1 pentru el încă de când a venit la primărie și speră să obțină fonduri pentru a asfalta toată comuna.

Ca și în alte localităţi din Gorj, și în comuna Bâlteni rectificarea bugetară este așteptată cu nerăbdare de autorități. În primul rând, aici ar fi nevoie de bani pentru plata arieratelor, pentru achitarea lucrărilor de reabilitare la sistemul de alimentare cu apă, dar și pentru continuarea asfaltărilor în comună. Potrivit primarului Gheorghe Păsărin, când a venit la primărie a găsit numai patru străzi asfaltate, așa că prioritate a devenit modernizarea tuturor drumurilor din Bâlteni. O parte dintre acestea au fost modernizate, însă în aceste moment s-a făcut un proiect pentru continuarea lucrărilor pe alți zece kilometri de drum. „Aș avea nevoie de bani pentru arierate, trebuie să mai dau 6 miliarde de lei vechi pentru lucrările de reabilitare la sistemul de alimentare cu apă și am făcut proiect pentru reabilitarea a 10 kilometri de drum. Când am venit la primărie erau asfaltate numai patru străzi.  Orice sumă pe care o primim la rectificare este binevenită. Așteptăm ca Guvernul să lucreze, pentru că așa le-am promis oamenilor. Consiliul Județean ne dă cât are, pentru că banii pe care-i primește trebuie să-i împartă pentru toate localitățile. La noi, în Bâlteni, prioritate au drumurile”, a declarat Gheorghe Păsărin.

Autoritățile locale din Bâlteni se pregătesc pentru iarnă

Vremea urâtă din ultimele zile, dar și primii fulgi de nea care au căzut în județul Gorj, au determinat autoritățile din Bâlteni să se gândească la achiziționarea materialului antiderapant pentru iarnă. „Noi mai avem ceva material încă din iarna trecută, însă luna acesta va trebui să achiziționăm, că nu știm cum și când vine iarna. Am alocat pentru acest lucru aproximativ 100 de milioane de lei vechi. Eu am noroc că trebuie să deszăpezesc numai drumurile comunale, pentru că de Drumul European se ocupă cei de la CNADNR”, a mai precizat Gheorghe Păsărin.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: