Cancelara germană e cancelară germană

Aţi fost ieri cu maşina prin Bucureşti? Nu?! Nici nu ştiţi ce-aţi pierdut! Eu am plecat pe la ora 13, că aveam de făcut un drum mai lung şi ştiam din experienţă că la orice altă oră înainte de 10 seara traficul este inabordabil. Mă pregătisem să fac cei aproximativ 10 km care mă despărţeau de cartierul în care voiam să ajung în jumătate de oră. Dar am ştiut de la început că ceva nu e în regulă...

În primul rând, era mult prea multă poliţie pe stradă. Asta nu e bine, mi-am zis. Unde e poliţie pe stradă, apar problemele. Şi într-adevăr, la a doua intersecţie semaforizată m-am blocat. Se circula greu, pe un singur sens. La a treia am stat pur şi simplu. Un poliţist se proţăpise în faţa tuturor maşinilor şi le făcea semn să stea. Claxoane nervoase ale maşinilor din spate. Claxonez şi eu, să nu pic de prost. Şoferii aflaţi mai în urmă nu înţelegeau de ce succesiunea verde/roşu a semaforului continua imperturbabilă, dar coloana de maşini stătea pe loc. Încetul cu încetul, am început să coborâm din maşini să vedem ce se întâmplă. Aveam ceva de mers până la intersecţia propriu-zisă, unde ne-am propus cu toţii să-l scuipăm pe poliţistul care ne bloca trecerea. Până să ajungem la el, însă, ne-am uitat uimiţi în jur. Copacii erau văruiţi şi beliţi de crengile moarte până undeva în susul coroanei. Crengile moarte stăteau la baza lor, e drept, dar era clar că se pregătise ceva pe-acolo. N-apucăm să ajungem în intersecţie, că se-aud girofare. Cred că au trecut cel puţin 30 de limuzine. Haida-de! O fi summit-ul NATO în Bucureşti şi noi nu ştim. Ba nu, trebuie c-a înviat Ceauşescu, că nici la summit nu se strofocau fraierii ăştia atât. Îi dau mesaj unei prietene: ”Eşti pe net cumva? Zi-mi şi mie, a venit regina Angliei în Bucureşti?”. Prietena mea crede că am chef de glume şi-mi răspunde: ”Da, am ajuns azi, sunt aici.”

Fac drumul de jumătate de oră într-o oră şi douăzeci de minute. Când să mă întorc acasă, prind ora de vârf şi mai fac o oră. Deschid nervos internetul. Angela Merkel era aia care mi-a stricat mie ziua. De aia mi-au fost date mie toate planurile peste cap, că trebuia să treacă o nemţoaică urâtă? Hai, dacă venea Carla Bruni mai înţelegeam... De azi, promit să nu mai ies din casă.

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: