Oraşul Tismana duce lipsă de unităţi de cazare

Lipsa unităţilor de cazare este una din cele mai mari probleme din Tismana. Autorităţile locale vor să trasforme excursioniştii în turişti, dar acest lucru va fi posbili doar în momentul în care oraşul va avea mai multe pensiuni care să ofere spaţii de cazare. În acest moment, cei care ajung la Tismana şi vor să rămână în zonă multe zile sunt redirecţionaţi către localităţile învecinate.

Autorităţile locale din Tismana se mândresc cu faptul că au fost săptămâni în care aproximativ 1.600 de persoane au scris în cartea de onoare de la Muzeul Tezaurului, însă numărul celor care au ajuns în zonă a fost mult mai mare.

Mulţi excursionişti au vrut să rămână în Tismana, numai că nu au avut unde să se cazeze. "Pentru noi lipsa unităţilor de cazare este o mare problemă. Efectiv nu avem pensiuni în zonă care să aibă o capacitate mai mare. Deşi noi ne dorim să transformăm excursioniştii în turişi, până nu rezolvăm această problemă nu cred că putem să facem mare lucru. Am fost nevoiţi să trimitem turiştii să se cazeze la pensiunile din comunele vecine", a precizat primarul Marian Slivilescu.

Edilul din Tismana este însă încrezător şi speră că această problemă se va rezolva în viitorul apropiat, pentru că sunt dezvoltatori care doresc să facă aici pensiuni. "În acest moment avem o pensiune şi un motel aici, la Tismana, care a fost lăsat în paragină. L-au avut doi afacerişti din zona noastră, care l-au vândut unui om de afaceri din Motru. Au luat o decizie înţeleaptă, pentru că motreanul chiar s-a apucat de treabă. A pornit bine şi cred că în viitor o să avem un motel funcţional. Vreau să vă spun că de curând a venit un grup de 80 de persoane care voia să rămână în Tismana mai multe zile, iar noi am ridicat din umeri pentru că nu am avut unde să-i cazăm. I-am trimis cum am spus pe la comunele vecine. Nu e în regulă aşa. Nu putem face turism aşa la nesfârşit", a mai spus Slivilescu.

Vizualizări: 2,111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: