Când vor putea cere minerii cota de cărbune

Minerii și energeticienii vor beneficia și în acest an de cele zece tone de cărbune pe care le pot cumpăra direct din cariere, la preț mai redus. Cererile vor putea fi depuse de la începutul lunii viitoare și vor fi onorate în funcție de data în care sunt înregistrate.

Și în acest an, fiecare angajat al companiei va putea beneficia de cele zece tone de cărbune. Însă, acum prețul va fi mai mare decât anul trecut, când minerii și energeticienii au putut primi cota de combustibil în schimbul a aproape 1.200 de lei. „Cota de combustibil trebuie aprobată începând cu data de 1 iulie. Se fac cereri, se depun. În funcție de regulament și cerere, oamenii vor primi cota de cărbune. Tot zece tone va fi cantitatea și în acest an, dar prețul va fi puțin mai mare decât anul trecut. De la 1 iulie, vor fi onorate cererile în ordinea depunerii”, a explicat liderul SMEO, Gabriel Căldărușe.

Sindicaliștii au explicat că au solicitat Directoratului să prelungească perioada pentru depunerea acestor cereri pentru ca toată lumea interesată să și poată primi cărbune. “Am solicitat un termen mai lung pentru când se pot depune cereri. Cred că se va stabili un termen mai lung și să fie acceptate toate cererile oamenilor pentru cota de combustibil”, a mai declarat Căldărușe.

Vizualizări: 2,710

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: