A fost pornit ilegal excavatorul în Cariera Roșiuța. Ce spune managerul CEO

Excavatorul blocat de la Cariera Roșiuța a fost pornit, miercuri, după cum a avertizat sindicalistul Nelu Roșca. Acesta a spus zilele trecute că unitatea minieră se află în blocaj din cauza lipsei fronturilor de lucru, iar dacă nu se vor lua măsuri în acest caz, minerii vor înainta cu excavatorul ilegal.

Eliberarea avizelor pentru a putea fi scoase din fondul forestier peste 2 hectare de pădure a tot fost amânată de către guvernanți. Este vorba despre un teren achiziționat de Complexul Energetic Oltenia, dar care trebuie defrișat pentru a se face front de lucru.

Nelu Roșca, președintele Sindicatului Liber de la Cariera Roșiuța, spune că minerii sunt într-o situație incertă și că nu au idee ce să facă. Astfel, fie pleacă acasă, fie pornesc excavatoarele asumându-și consecințele.

”Eram prinși între ciocan și nicovală: fie plecam acasă, fie pornim excavatoare și să ne asumăm consecințele. Acești domni din Ministerul Mediului, al Justiției, al Economiei și chiar din cadrul companiei noastr, au găsit tot felul de chichițe să amânate această eliberare a avizelor. Nu am făcut rău nimănui, vrem să muncim, să ne luam salariile și să asigurăm un trai decent familiilor noastre”, a declarat Nelu Roșca, liderul de sindicat de la Cariera Roșiuța, pentru Nicolae Ivan, coordonatorul ADN Gorj, cel care a și realizat câteva imagini în carieră.

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, spune că se va face o verificare în acest sens, iar dacă vor fi constatate nereguli, cei responsabili vor suporta consecințele.

”La Cariera Roșiuța, din cele 7 excavatoare pe care le are în dotare, cinci sunt active. Excavatorul care a fost pornit astăzi nu a intrat nici măcar un metru în terenuri. În legătură cu afirmațiile domniei sale, mâine se va deplasa o comisie din cadrul CE Oltenia pentru a analiza dacă nu cumva au fost depășite limitele și s-a intrat în terenul pentru care nu aveam aviz. Dacă va fi depistat acest lucru, se schimbă poziția noastră. Dacă s-a depășit cu un metru limita, vor fi consecințe. O tăiere de arbori nu o poți face cum vrei tu, trebuie să ai anumite avize”, a spus Daniel Burlan, managerul CE Oltenia, la Târgu Jiu Tv.

Vizualizări: 4,620

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: