Când ar trebui plantată ceapa primăvara!

Dacă pentru ceapa verde de primăvară s-a făcut plantarea în toamnă, pentru ceapa de primăvară plantările abia acum se pregătesc. Luna martie este ideală pentru a cultiva ceapă dar trebuie avut grijă ca temperaturile să nu mai scadă sub pragul de îngheț.

Ceapa poate fi plantată pe terenuri pe care înainte au fost culturi fertilizate cu îngrăşăminte organice care lasă terenul curat de buruieni, cum ar fi ardeiul, tomatele, vinetele, varza, castraveţii, dovleceii, pepenii. Nu sunt bune ca și culturi premergătoare pentru ceapă mazărea şi fasolea.

Plantatul de primăvară se face de obicei în perioada 10-20 martie. Primăvara se plantează ceapa în aer liber de îndată ce pământul poate fi lucrat, de obicei la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie, când temperaturile nu mai sunt susceptibile de a scădea sub -2 ° C.

Ceapa se plantează pe strat înălţat la distanţa de 28 cm între rânduri, şi la 3-3,5 cm pe rând. Adâncimea de plantare este de 2-3 cm. 

Ceapa se plantează la 2 până la 4 cm adâncime în pământul afânat. Folosiți distanța mai restrânsă dacă doriți să trageți ceapa imatura ca ceapă verde.

Vizualizări: 38,792

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: