Când încep lucrările la a treia fabrică nouă din Rovinari

Luna viitoare vor începe lucrările la noua fabrică de la Rovinari. Grupul Enova a cumpărat o parte din halele UMR din Rovinari și va deschide aici o fabrică unde se va produce componente mecanice și electromecanice. Investiția este de 25 de milioane de euro și urmează să fie create încă 300 de locuri de muncă în orașul condus de Robert Filip.

După o jumătate de an de discuții cu Enova Group, edilul din Rovinari a reușit să convingă reprezentanții companiei să cumpere fosta fabrică UMR și să investească aici o sumă fabuloasă. Cu 25 de milioane de euro, compania va schimba fața fostei fabrici situate în apropiere de Termocentrala Rovinari.

Robert Filip, primarul din Rovinari, a explicat că lucrările de modernizare vor începe în cel mult o lună. “A achiziționat fosta fabrică UMR pe o suprafață de 10 hectare de teren și 4 hectare de hală. Hala se afla în paragină și, după negocieri de șase luni la care am participat, au achiziționat această fabrică și vor demara în maximum două – trei săptămâni lucrările de reabilitare, unde investiția finală va ajunge la aproximativ 25 de milioane de euro și aproximativ 300 de locuri de muncă”, a spus Filip, pentru Gorjnews.

Este deja a treia fabrică ce se deschide în Rovinari în ultimii trei ani. “Am atras fonduri de 30 de ori cât bugetul primăriei în trei ani de zile. Au fost create mii de locuri de muncă și, de departe, asta înseamnă o gură de aer pentru oraș. Se vede în prețul apartamentelor, în viața de zi de zi”, a mai transmis Robert Filip.

Vizualizări: 2,695

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: