Se gândesc cu groază că vine iarna: Stocurile de cărbune sunt cam la limită

Liderii de sindicat din Gorj se gândesc cu îngrijorare la iarna care vine și prevăd că România va fi nevoită să importe masiv energie. Presiunea crește și cu anularea autorizației de mediu pentru Cariera Roșia, în condițiile în care stocurile de cărbune sunt la limită, susține sindicalistul Bogdan Bejinaru.

În plus, din cauza secetei, nici hidrocentralele nu vor putea contribui prea mult în perioada rece, așa că sprijinul stă tot în Complexul Energetic Oltenia. “Crește consumul și sunt anumite surse care nu contribuie, gen fotovoltaice, eolianul nu știm cum merge, hidro e la pământ din cauza secetei. Clar cărbunele va fi baza și se pare că importurile. Să vedem de unde putem să luăm și cât vom putea să luăm, pentru că și la vecinii noștri va fi iarnă, nu doar la noi”, a spus Bejinaru, la Gorj TV.

Acesta susține că mai este de lucru și la stocurile de cărbune care sunt necesare pentru a trece cu bine de sezonul rece: „Stocurile sunt acoperite, dar cam la limită din câte am înțeles. În momentul când o carieră gen Roșia e trasă pe linie moartă, chiar ai probleme în pragul iernii”.

Vizualizări: 1,869

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: