Când încep lucrările la Calea Eroilor din Târgu Jiu

Vești bune de la municipalitate. Un proiect mare ar putea demara până la sfârșitul acestui an. Este vorba de lucrările la Calea Eroilor din Târgu Jiu. Licitația s-a încheiat, a fost depusă o ofertă care este analizată în această perioadă. Dacă totul va decurge conform planurilor, șantierul ar putea fi deschis în curând.

Raul Chiriac, șeful Serviciului de Investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a explicat că va fi semnat contractul până la sfârșitul acestei luni, după care vor putea demara și lucrările. În primă fază, vor fi alocate 7,2 milioane de lei pentru primele lucrări la modernizarea Căii Eroilor.

„Deja se finalizează procedura de achiziție. Ne bucurăm de acest lucru. Estimăm ca, în două săptămâni, să fie semnat contractul. Sunt șanse să înceapă lucrările până la finalul anului. Ținând cont că sunt unele lucrări de infrastructură, termenul este de 12 luni. Ne dorim să continue proiectul. Din toată concepția generală pe Calea Eroilor, care cuprinde și parcările subterane, pasajul subteran pe Strada Popa Șapcă, General Magheru, am extins acest proiect prin faptul că a fost realizat deja proiectul de modernizare a zonei pietonale a centrului civic. E vorba de centrul municipiului astfel încât și centrul să fie în acord cu ceea ce este proiectat și se va realiza pe Calea Eroilor. Toată concepția se referă nu doar la Calea Eroilor, ci la zona protejată care este mai mare”, a explicat Chiriac, la Radio Târgu Jiu.

Odată cu modernizarea Căii Eroilor, va suferi modificări serioase și centrul pietonal în prezent acoperit cu beton amprentat, care se degradează des și pentru întreținerea căruia autoritățile alocă sume importante de bani în fiecare an. Și de acest proiect se va ocupa tot arhitectul Dorin Ștefan, care l-a semnat și pe cel de modernizare a Căii Eroilor. „Vom primi documentația. Îl vom invita pe arhitectul Dorin Ștefan să facă o prezentare a concepției și în zona centrală. Este vorba de zona pietonală în principal. Va fi tratat pavimentul, va fi schimbat iluminatul, fântânile arteziene vor fi schimbate, iluminatul arhitectural al luminilor arteziene”, a mai spus Chiriac.

Vizualizări: 1,544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: