Când să plantezi lalelele ca să înflorească de mai multe ori

Lalelele sunt printre cele mai iubite flori de primăvară dar acestea pot înflorii și vara. Există o tehnică de grădinărit care le face să înflorească de mai multe ori pe an.

Plantând cât mai multe lalele îți poți transforma curtea într-un curcubeu de culori.

Lalelele sunt flori care pot fi plantate atât primăvara, cât și toamna, înainte ca pământul să înghețe. Majoritatea româncelor care se ocupă de grădinărit fac acest lucru în sezonul cald. Dacă și tu plănuiești să îți înfrumusețezi curtea sau dacă plantele nu au înflorit frumos până acum, înseamnă că ai greșit undeva.

Condițiile de mediu în care trebuie să se dezvolte lalelele nu sunt de ignorat. Solul în care vei planta bulbii de lalele trebuie ales cu atenție. Dincolo de faptul că bulbii trebuie să fie mari, fermi și să nu prezinte deteriorări vizibile ce ar putea să afecteze dezvoltarea lor, este important ca aceștia să fie plantați într-un sol unde să aibă parte de multă lumină.

Indiferent că pui lalelele în ghiveci sau direct în pământul din curte sau grădină, este esențial ca plantele să beneficieze de un drenaj corect. O tehnică prin care le poți ajuta să înflorească de mai multe ori pe an se rezumă la modul de plantare și fertilizarea acestora.

Multe gospodine obișnuiesc să pună bulbii în sol, apoi să acopere cu pământ și să ude spațiul, așteptând ca lalelele să înflorească apoi în mod abundent. Pentru rezultate impresionante, bulbii trebuie plantați la o adâncime de 10 centimetri. Plantele trebuie fertilizate doar o dată pe lună, nu de mai multe ori.

După plantarea lalelelor, ai grijă să uzi plantele de două, trei ori pe săptămână, fără a sta însă în prea multă apă. Dacă florile sunt inundate, vor muri în scurt timp. Trebuie să uzi solul suficient de bine ca bulbii să se așeze la locul lor și să dezvolte rădăcini, dar nu prea mult pentru a nu-i omorî.

Excesul de apă poate să conducă la deteriorarea bulbilor de lalele până la putrezire sau poate să provoace un exces de mucegai ce va conduce la dezvoltarea mucegaiului. După ce planta încolțește, poți ajusta cantitatea de apa și frecvența de irigare în funcție de condițiile de mediu.

Galerie foto


Vizualizări: 29,741

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: