Cu ce să stropeşti trandafirii primăvara pentru înflorire abundentă!

Vine primăvara și tufele de trandafiri au nevoie de o mai mare atenție. După toaletarea de primăvară a trandafirilor este recomandată și stropirea lor pentru a înflori abundent.

În funcție de regiunea în care locuiești, metoda prin care scoți tufele de trandafiri din hibernare la viață primăvara poate să varieze. Dacă locuiești într-o zonă ferită de îngheț, este posibil ca trandafirii să fie deja înmuguriți. Dacă stai într-o regiune rece, s-ar putea să fie nevoie să mai aștepți puțin pentru resuscitarea trandafirilor pentru noul sezon de primăvară. 

Ca și în cazul majorității plantelor, trandafirii au nevoie primăvara de o bună hrănire și fertilizare. 

Dacă vrei ca trandafirii să producă flori ca la grădina botanică, iar curtea ta să arate splendid trebuie să stropești tufele primăvara, pentru ca acestea să înflorească continuu în sezonul cald. 

Pentru a te bucura de trandafiri mereu înfloriți, este recomandat că stropești planta cu fosfor. Acesta joacă un rol important în dezvoltarea florilor, fiindcă susține sistemul radicular, potrivit grădinarilor cu experiență în domeniu. Pentru o dezvoltare armonioasă a plantei, se recomandă și potasiul.

Dacă vrei ca frunzele trandafirilor să fie verzi, intens nuanțate, să aibă aerul real de plantă sănătoasă, grădinarii recomandă hrănirea lor cu fier. Acesta contribuie la dezvoltarea clorofilei si activarea nitrogenului. Și azotul ajută la creșterea frunzelor, precum și a florilor care tind să fie prea mici.

Mulți grădinari spun că aproximativ 1/4 cană de săruri Epsom are mare efect în ceea ce privește hrănirea trandafirilor. 

Vizualizări: 15,677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: