Candidat: Este o strategie de adormire a electoratului

Au fost zece zile fără sondaje de opinie, după care miercuri au apărut trei sau patru astfel de studii sociologice. Toate cu rezultate diferite, în funcție de partidul care a finanțat sondajul. Au fost sondaje care au dat PNL în scădere majoră, altele în scădere ușoară, PSD în creștere, mai mică sau mai mare. Alianța USR PLUS a fost și peste 20%, și sub 15%, Pro România ba sub 5%, ba aproape 10%, la fel PMP ba cu 3%, ba cu 6%. Unii dau șanse partidelor neparlamentare, cum ar fi PER și AUR, alții nu.

Rezultatele sunt atât de diferite, încât cel mai probabil sunt destinate manipulării în ultima săptămână de campanie electorală. Nicolae Ivăniși, candidatul Partidului Ecologist Român Gorj la Camera Deputaților, a spus că aceste sondaje sunt o strategie de adormire a electoratului. «Cine plătește sondajul, el își dă și rezultatele. E un lucru firesc în România. Oameni buni, când vedeți sondaje, să știți că cine le plătește, ăla face rezultatele. Și noi avem în sondajul comandat de PER 8%. Alții ne-au pus la 4,2%. Nu-l iau de bun nici pe ăla, nici pe celălalt», a spus Ivăniși la Tele3.

La rândul lui, candidatul PMP Gorj, Nicolae Davițoiu, a spus că și înainte de alegerile locale au fost institute care au dat sondaje cu o eroare de 10%, ba chiar și de 15%. «Ne-au dat nouă 3,5% la PMP și noi am luat 6,5%, dublu față de cât ne-au dat ei», a spus Davițoiu la aceeași dezbatere televizată.

Potrivit lui Ivăniși, sondajele făcute publice cu câteva zile înainte de alegeri au rolul să manipuleze, să dezarmeze electoratul unora și să îl mobilizeze pe al altora. «Nu trebuie să vă luați după absolut niciun sondaj. Sunt toate fabricate, fac parte din strategia de campanie a partidelor politice. Oameni buni, mergeți din crez și votați un personaj, un partid, nu vă luați după manipulări de genul: nu votați cu ăla, nu strica votul că nu are șanse. Vor să votați tot cu ăia cu care ați votat 30 de ani. E o strategie de adormire a electoratului. Nu are rost să mai persistăm în prostie. Este opinia mea, acum fiecare face ce vrea», a mai comentat Ivăniși. (A.A.)

Vizualizări: 2,148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: