Candidată la primăria Cărbuneşti: Mulţi bărbaţi din administraţie sunt slabi

Pentru prima dată după 20 de ani, cărbuneștenii ar putea fi conduși de o femeie, Loredana Gabriela Coman. Aceasta candidează la primăria Târgu Cărbunești din partea Partidului Poporului-Dan Diaconescu (PP-DD). Spune că este susținută în această bătălie și de soț dar și de cei doi băieți ai săi de 15, respectiv 5 ani.

Loredana Coman nu ar fi însă singura primăriță pe care ar avea-o Târgu Cărbunești. Înainte de ‘89 a mai fost o femeie primar în localitate și oamenii au fost foarte mulțumiți. ”Trebuia să candidez pentru că nu s-a făcut nimic serios, decât s-a cârpit. Am plecat de la USL pentru că nu avea bază în Cărbunești și am ales PP-DD pentru că este un partid deschis în care munca, inovația și legile țării sunt valori. Inițial am crezut că trebuie să muncesc mai mult la imaginea de femeie dar nu a fost deloc așa, oamenii au fost foarte receptivi. De altfel, nu aș fi prima primăriță pe care ar avea-o orașul”, a declarat Loredana Coman.

Politica și femeile, combinația perfectă

De profesie economist, Loredana Coman mărturisește că politica și femeile sunt o combinație excepțională și promite că dacă va câștiga funcția de primar va avea cea mai tare organizație de femei din Gorj. Primul căruia i-a cerut însă aprobarea pentru a candida a fost soțul său. ”Avem foarte multe femei valoroase dar care nu sunt promovate, nu sunt băgate în seamă și lor le este frică să intre într-un domeniu considerat al bărbaților. Nu este deloc așa. Mulți bărbați din administrație sunt slabi. Eu am un soț care m-a sprijinit în toate proiectele mari pe care le-am avut. Când i-am spus că vreau să candidez, m-a întrebat dacă mă țin curelele și mi-a spus că dacă nu îmi mai dă și el de la el”, a spus Loredana Coman.

Dependentă de mașină

Mereu pe fugă atât din cauza slujbei dar și pentru că pune suflet în campanie, Loredana Coman mărturisește că este dependentă de mașina ei.. ”Îmi place să gătesc pentru băieții mei, să-i fac să se simtă bine, îmi place să dansez și să mă plimb în natură. Însă sunt dependentă de mașină fără de care nu pot să respir. La fel sunt dependentă și de familia mea. Băieții mei mă încurajează și ei, îmi spun ”mami primar” și mă bucur că pot conta pe sprijinul lor”, a precizat Loredana Coman. 

PRIORITĂȚI

Loredana Coman și-a stabilit deja o listă de priorități dacă se va dovedi învingătoare la urne. O prioritate la fel de importantă va fi crearea de locuri de muncă. ”În primul rând aș încerca să schimb mentalitatea bărbaților dar prioritatea mea va fi să dăm la oameni de muncă, o să stau la ușile bucureștenilor cât va fi nevoie doar să-mi aprobe proiecte ca să pot crea locuri de muncă”, a spus Loredana Coman, candidatul PP-DD la Târgu Cărbunești.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: